Yes! Er bestaat Tinder voor katten!

Tessa van Houtrijve ontdekken, yongsters Leave a Comment

Tinder is maar vermoeiend: van oppervlakkige afwijzingen tot cringy openingszinnen en dates die er niet van komen. Maar door dit nieuwe initiatief wil je de app misschien nog een kans geven. Er bestaat nu namelijk Tinder voor katten!

catinderAsielkatten
Ja, je kunt de viervoeter van je dromen vinden via een speciale kattentinder. De app, CATINDER, is speciaal voor Dierendag ontwikkeld in samenwerking met de Dierenbescherming, met als doel de duizenden asielkatten in Nederland een fijn nieuw thuis te geven. CATINDER werkt hetzelfde als Tinder: er komen allerlei katten langs die je naar links of naar rechts kunt swipen op basis van foto’s en wat informatie. Je kunt bijvoorbeeld zien of de kat graag op schoot zit, veel muizen vangt of speciale aandacht nodig heeft.

Swipe-Match-Date
Heb je je kat van je dromen gespot? Tijd voor een date! Wanneer je een match hebt, kun je een afspraak maken met het dierenasiel waar de kat zich bevindt. Je gaat langs om te kijken of jij en je match echt lekker klikken. Vliegen de vonken ervan af, dan wordt de adoptie in gang gezet.

Is CATINDER even oppervlakkig als de echte Tinder en vinden alleen jonge, glanzende katten een nieuw baasje? Oprichter Erik Kross denkt van niet: “Natuurlijk zullen er kittens zijn die er uitspringen omdat ze extreem schattig zijn. Daar is ook niets mis mee. Toch denk ik dat alle katten door CATINDER meer kans maken om een baasje te vinden, omdat het adopteren door deze app heel toegankelijk wordt. En laten we eerlijk zijn: als je een foto langs ziet komen van een asielkat die hulp nodig heeft, smelt je toch gewoon?”

Bekijk hieronder de promo van de Dierencampagne van de Dierenbescherming, die dit jaar in het teken staat van asieldieren.
Bron: CATINDER en Evajinek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *