Win – Win situatie. Iets goeds doen voor een ander is iets goeds doen voor jezelf!

Elza van Oort geven, samenleving, yongsters Leave a Comment

Je bent vast druk: werken, studeren, vrienden zien, tussendoor nog even sporten en op bezoek bij je familie. Ja, we weten het, en je bent niet de enige. En met vele anderen zul je vast denken “vrijwilligerswerk, daar heb ik toch geen tijd voor?” Toch is het leuk én nuttig om iets goeds te doen voor een ander en het hoeft niet altijd veel tijd te kosten. Hieronder acht redenen waarom jij niet achter kunt blijven.  

 

  1. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, want je wist het vast nog niet: uit onderzoek blijkt dat het helpen van anderen je gezonder, vrolijker en relaxter maakt. Sommige gezondheidsexperts vinden zelfs dat dokters, naast sporten en gezond eten, vrijwilligerswerk moeten aanraden.
  1. Niet alleen word je er zelf beter van, ook andere mensen geef je een goed gevoel. Zij zullen je ongetwijfeld dankbaar zijn voor je hulp.
  1. Vrijwilligerswerk is dé manier om andere mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten. Je komt in contact met anderen die dezelfde interesses hebben, dus wellicht houd je er nieuwe vriendschappen aan over. Ook kun je juist in contact komen met mensen die je anders nooit zou ontmoeten. Gegarandeerd: mooie verhalen!
  1. Je kunt door middel van vrijwilligerswerk werkervaring op doen, in bijvoorbeeld de richting van je studie of in een andere richting waarin jij je verder wilt ontwikkelen. Zo zorg jij voor dat extra streepje voor bij die sollicitatie op je droombaan.
  1. Je ontdekt nieuwe plekken. Ben je bijvoorbeeld nieuw in de stad? Vrijwilligerswerk bied je de kans om je nieuwe buurt en buurtgenoten beter te leren kennen of om je bekend te maken in de stad.
  1. Vrijwilligerswerk is niet hetzelfde als “echt” werken. Doordat je niks verplicht bent en er zelf bewust voor kiest, ga je er ongetwijfeld met meer plezier naar toe.
  1. Begin klein, maar denk groot. Er zijn genoeg kleine klussen waaraan jij mee kunt helpen, zeker ook als je weinig tijd hebt. Wil je toch meer? Met vrijwilligerswerk kun je de wereld veranderen. Je kunt projecten opzetten die het verschil maken.
  1. Hoor jij net iets te vaak “karma is a bitch”? Als bovenstaande redenen je nog niet hebben overtuigd, dan is het opkrikken van je karma punten toch zeker wel een laatste goede reden om iets goeds te doen voor een ander! Niemand die daar ooit slechter van is geworden.

 

Geïnspireerd? Hier vind je de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam, waar je met allerlei filters kunt zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *