Van peuterfestival tot gigantisch kunstwerk: de leukste culturele vacatures!

Geke van der Voort geven, ontdekken, samenleving, yongsters Leave a Comment

Je bezoekt graag musea en houdt ervan om bezig te zijn met kunst, cultuur en literatuur. Maar heb je er ooit aan gedacht om die hobby te combineren met vrijwilligerswerk? Door middel van cultureel vrijwilligerswerk kun je tijd spenderen aan je hobby, waardevolle connecties opdoen en tegelijk echt iets bijdragen. Je kunt natuurlijk je hulp aanbieden bij je favoriete museum, maar er is nog zo veel meer te doen! Om je inspiratie te geven, doken wij in de vacaturebank van de VCA en zochten we een aantal leuke opties voor je uit. 

Culturele gids in Nieuw-West
Houd jij van geschiedenis en architectuur en ben je goed in verhalen vertellen? Het Van Eesterenmuseum is op zoek naar een wandelgids die bezoekers rondleidt in de Westelijke Tuinsteden. Je wandelt een vaste route met de bezoekers, geeft hen informatie en beantwoordt hun vragen. Door middel van dit vrijwilligerswerk krijg je de kans ervaring op te doen bij een museum en een uiteenlopende groep mensen te ontmoeten die werkzaam zijn in de culturele sector. Lees meer..

Ben jij meer van de moderne street art dan historische buurten? Dan kun je ook aan de slag als gids voor het Street Art Museum Amsterdam. Als gids voor dit museum wandel je met bezoekers een route van twee kilometer rond de Sloterplas langs verschillende kunstwerken in de buurt. Lees meer..

Help een kunstenaar
Via buurtinitiatieven Nieuw West, kunnen kunstenaars hun werk tentoonstellen door middel van gratis exposities bij diverse organisaties. Om deze exposities voor te bereiden hebben de kunstenaars hulp nodig. Als vrijwilliger maak je samen met de kunstenaar een mooie compositie van de schilderijen en hang je ze samen op. Je werkt dus nauw samen met de kunstenaar, die je erg dankbaar zal zijn. Lees meer..

Medewerker peuterfestivals
Stichting 2-ater organiseert culturele peuterfestivals door het hele land. Als vrijwilliger bouw je samen met de coördinator op verschillende locaties een theatrale speeltuin op en houd je alles een beetje in de gaten tijdens het festival. Je hebt contact met kinderen en hun (groot)ouders en zorgt ervoor dat iedereen het naar hun zin heeft. Lees meer..

Ondersteuner literaire activiteiten
Huis der Letteren is een stichting die zich bezighoudt met het organiseren van literaire activiteiten. Als vrijwilliger bedenk en organiseer je samen met de coördinator poëzie- en verhaalevenementen. Hier krijg je de kans om veel verschillende kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten. Ook krijg je een workshop dichten en korting op theatervoorstellingen. Een perfect vrijwilligersbaantje voor een literatuurliefhebber dus! Lees meer.. 

Bouw een gigantisch kunstwerk
Stichting Klean bouwt een enorm kunstwerk van gerecycled plastic, en daarbij kunnen ze jouw hulp gebruiken! Als een soort Paard van Troje wil stichting Klean dit kunstwerk gebruiken om mensen bewust te maken van duurzaamheid en kleine beetjes samen hele grote veranderingen creëren. Om dit kunstwerk van 12 x 4 x 7 meter (!) tegen het einde van 2019 af te krijgen, hebben ze hulp nodig bij het aan elkaar lassen van plastic. Hiermee draag jij bij aan een belangrijk kunstwerk dat niet in Nederland te zien zal zijn, maar ook door de rest van Europa zal gaan, en wie weet wel verder. Lees meer.. 

Geïnspireerd geraakt? Bekijk alle culturele vacatures op de website van de VCA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *