Van gluren in de achtertuin tot het upcyclen van kleding: de leukste evenementen in juni!

Elza van Oort evenementen, nieuws, ontdekken, yongsters Leave a Comment

Ook in juni is er genoeg te doen in de stad. Yongsters zet de leukste evenementen voor je op een rijtje!

Wat: Open Tuinen Dagen
Waar: door heel Amsterdam
Wanneer: 15, 16, 17 juni

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar het drukke en dichtbevolkte centrum van Amsterdam kent ook groene en stille oases van rust. Waar? De grachtenpanden verschuilen een wereld die voor velen geheim is: een wereld van schitterende aangelegde tuinen. Dit jaar zijn ruim dertig tuinen vrij toegankelijk om te aanschouwen.

 

Wat: Vaderdag Bierproeverij
Waar: op het IJ
Wanneer: 17 juni

Hoewel Moederdag nog maar net achter de rug lijkt, is het alweer bijna tijd om je vader in het zonnetje te zetten op Vaderdag. Dat kan natuurlijk met een ontbijtje op bed of een bosje bloemen, maar je kunt je vader ook trakteren op een echt mannelijk cadeau: een Vaderdag Bierproeverij op ’t IJ. Een bierproeverij van biertjes van Brouwerij ’t IJ, terwijl jullie varen over het IJ (en het Markermeer), georganiseerd door Rederij het IJ. Biertje in de hand, vlees van de BBQ, wat wil jouw vader nog meer? Reserveren kan hier.

 

Wat: Bacchus Wijnfestival 2018
Waar: Amsterdamse Bos
Wanneer: 8, 9, 10 en 15, 16, 17 juni

Vorige maand schreven we over de Rollende keukens, waar het vooral draaide om, jawel, eten. Deze maand vindt het Bacchus Wijnfestival plaats, waar, je raadt het al, wijn centraal staat. Het Amsterdamse Bos zal worden omgetoverd tot een sprookjesparadijs, waar de ene fles wijn na de andere ontkurkt zal worden, en waar ook de eenttentjes zeker niet ontbreken. Dus ben jij een wijnliefhebber? Noteer deze data dan snel in je agenda!

 

Wat: Openluchtbioscopen
Waar: verspreid over de stad
Wanneer: de hele zomer

Op een zwoele zomeravond in de bioscoop zitten klinkt niet heel aantrekkelijk, en daarom is er iets leukers bedacht: films kijken onder de sterrenhemel! Lekker onderuit zakken in je stoel, wat lekkers te eten en te drinken en een lekker briesje zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke avond. Hier vind je een overzicht van de Openluchtbioscopen.

 

Wat: We make M-ODE
Waar: Bos en Lommerplein
Wanneer: 24 juni

Ook al zullen vele vrouwen het erover eens zijn dat een vrouw nooit genoeg kleding in haar kast kan hebben hangen, al dat kopen is helaas iets minder goed voor het milieu. En dat is precies de reden dat WOW Amsterdam op 24 juni een futuristisch modespektakel organiseert: ze willen bewustheid creëren voor de noodzaak om de mode-industrie te verduurzamen. Draag ook jouw steentje bij en leer hoe je jouw oude kleding kan up-cyclen met behulp van zwerfafval, plastic fruitverpakkingen of supermarkttassen, of kom op een duurzame manier aan nieuwe kleding door je kleding te ruilen op de kledingmarkt. (Natuurlijk zijn mannen ook welkom!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *