TRUST: FOOD, ART & JOY

Redactie Yongsters geven, ontdekken, samenleving, yongsters Leave a Comment

Verscholen en onopvallend door de marktkramen, doch opvallend door haar bijzondere gedachte en vrolijke teksten op het raam. Dat is Trust, een knus café, te vinden op de Albert Cuypmarkt. Trust zorgt voor vernieuwing in Amsterdam: Come as you are. Pay as you feel. Een leuk initiatief (met een minstens zo leuke lunchkaart!) waaruit een grote dosis geluk, vertrouwen en een goed gevulde maag voortkomen.

 De naam Trust is een afkorting voor ‘To Rely Upon Source Totally’ en wordt vertaald naar vertrouwen. Dit vertrouwen is terug te zien bij het betalen, want wanneer jij je bestelling af wil gaan rekenen, zal je zien dat Trust geen vaste prijzen hanteert maar aan jou overlaat wat je voor die bestelling wil betalen. Uit ervaring weet Trust dat dit vertrouwen zal leiden tot geluk, of zoals ze zelf zeggen: Trust leads to Freedom of Mind and Soul.

In 2013 is Trust ontstaan door een zevental medeoprichters en vrijwel meteen positief ontvangen. Inmiddels bestaat het project alweer vier jaar en blijven de positieve reacties binnenkomen. Daarnaast vind je een paar deuren verder, op nummer 194 ook nog een leuke verrassing. Daar zit namelijk Trust2, waarbij je van hetzelfde idee kan genieten, maar dan in stilte. Bij Trust2 zijn er wederom geen vaste prijzen, geen WiFi, geen telefoons, maar wel een uitgebreide menukaart. Door beiden zijn alle gasten ‘zeer positief verrast,’ met zowel het vertrouwen dat zij krijgen als hoe zij hier zelf op reageren. Het idee is simpel: ben je goed voor een ander, dan zijn zij dat ook voor jou. En dit idee is precies wat Trust uit wil stralen.

Trust wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zowel de koks, als het personeel, werken allemaal op een vrijwillige basis. Jij kan hier uiteraard je steentje aan bijdragen door te sponsoren, maar ook door een Trust Buddy te worden. Wil je meer weten over vrijwilliger worden bij Trust?
Lees hier verder.

Albert Cuypstraat 210
1073 BM Amsterdam
www.trustamsterdam.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *