Boost je CV met vrijwilligerswerk

Geke van der Voort ontdekken, studenten, toekomst Leave a Comment

Het is weer september, de meeste studies zijn weer begonnen en vol motivatie zijn we weer aan de slag gegaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tegenwoordig is echter niet alleen het halen van goede cijfers belangrijk, maar ook het uitbreiden van je CV. Bijbaantjes, buitenlandervaring, een bestuursjaar.. maar ook vrijwilligerswerk!

Misschien is het niet het eerste wat in je opkomt, maar vrijwilligerswerk kan een verrijking zijn voor je CV en wordt door veel werkgevers als een positieve aanvulling gezien. Het laat zien dat je niet alleen aan jezelf denkt en dat je ondernemend bent. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je al wat werkervaring hebt opgedaan voordat je de arbeidsmarkt betreedt. Behalve een boost voor je CV, is jouw hulp natuurlijk ook erg waardevol voor anderen. Een win-winsituatie dus!

Zelfontwikkeling
Werkgevers vinden het vaak goed om te zien dat jij actief bezig bent om jezelf te ontwikkelen. Vrijwilligerswerk kan je op nieuwe plekken en in nieuwe situaties brengen, zodat je genoodzaakt bent om buiten je comfortzone te stappen. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen in het buitenland, maar ook bij jou in de buurt valt er veel te leren. Door vrijwilligerswerk te doen laat je zien dat jij je kunt aanpassen aan verschillende situaties en nieuwe dingen niet uit de weg gaat.

Ervaring opdoen
Bijna voor elke studierichting is wel relevant vrijwilligerswerk te vinden. De klassieker, helpen in een bejaardentehuis, kan je bijvoorbeeld alvast een streepje voor geven als je in de zorg wilt werken. Als je een studie doet in de richting van communicatie of marketing, kun je jouw expertise gebruiken voor het verzorgen van de PR, communicatie en marketing van een organisatie. Vrijwilligerswerk bij een rechtswinkel kan een ideale aanvulling zijn op je rechtenstudie. Je geeft dan gratis juridisch advies aan cliënten en kunt wat je geleerd hebt direct toepassen in de praktijk. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar als je eens op zoek gaat zul je merken dat er ook voor jouw studie vrijwilligerswerk is waarmee je relevante werkervaring op kunt doen.

Netwerken
Vrijwilligerswerk kan je ook helpen om eens buiten je bubbel te treden en nieuwe mensen te ontmoeten. Deze connecties kunnen waardevol zijn voor het vinden van een baan. Het zou zomaar kunnen dat je vanuit je vrijwilligerswerk in een betaalde baan rolt, of dat iemand van je vrijwilligerswerk connecties heeft in het bedrijfsleven en je zo kan introduceren.

Benieuwd wat voor vrijwilligerswerk je allemaal kunt doen? Bekijk alle beschikbare vacatures in de vacaturebank van de VCA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *