Schilderen met Herman Brood of toch naar de Sand Show? De leukste evenementen van maart op een rijtje!

Karima Aissaoui evenementen, ontdekken, yongsters Leave a Comment

De dagen worden langer en de eerste zomervogels hebben hun plekje weer gevonden in ons land. Het is op dit moment misschien een béétje moeilijk te geloven, maar als de ‘Russische beer’ over enkele dagen vertrekt kunnen we tot opluchting van de tenen die we nog overhebben toch echt weer zeggen dat de lente in zicht is. De aanloop naar het nieuwe seizoen betekent toffe evenementen die de revue gaan passeren. Ik heb er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet.

IamArt

Waar: Madame Tussauds Amsterdam

Wanneer: 1,2 en 3 maart

Kunstliefhebbers opgelet! Madame Tussauds is op dit moment hét podium voor een interactieve tentoonstelling die helemaal in het teken staat van extra beleving van kunst. Stap in de wereld van Hollandse meesters en omring jezelf met een aantal van de mooiste schilderijen ter wereld.

Tijdens de nieuwe ‘IamArt’ tentoonstelling krijg je de kans om onderdeel uit te maken van de meesterwerken van schilders als Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Piet Mondriaan. Maak je eigen kunstwerk in het atelier van Herman Brood en verdwaal in een van de schilderijen van Escher. Kom oog in oog te staan met grote kunstenaars als Pablo Picasso, Salvador Dali en vergezel Mona Lisa in een van de bekendste portretten ooit gemaakt. Check voor meer details de website van Madame Tussauds.

Open Toren Dag

Waar: verschillende locaties in Amsterdam

Wanneer: 24 maart

De bijzondere skyline van Amsterdam wordt bepaald door verschillende oude en nieuwe torens. Heb jij je weleens afgevraagd hoe het uitzicht op de stad vanuit een van die torens eruitziet? Dan is de Open Toren Dag iets voor jou! Het publiek krijgt op deze dag namelijk de kans om prachtige uitzichten te ervaren vanuit een aantal van de hoogste bouwwerken in de stad.

Op deze dag worden er verder activiteiten georganiseerd voor bezoekers waaronder tours met betrekking tot kunst, muziek, wandelingen langs torens en een foto- en filmwedstrijd.

Ook dit jaar is er weer een traditionele muzikale afsluiting. Deze wordt in 2018 om 16.00 uur verzorgd door de beiaardier vanuit de Oudekerkstoren. Op de website van Open Toren Dag tref je vanaf het begin van maart de lijst met alle deelnemende torens inclusief plattegrond.

CinemAsia Film Festival

Waar: filmtheaters Kriterion en Rialto

Wanneer: 6,7 en 8 maart

CinemAsia neemt je dit jaar weer mee op reis naar Azië. Ook deze keer beslaat het programma blockbusters en art-house films uit onder andere Hong Kong, Korea, Taiwan, Indonesië, Japan en Vietnam. Met een artistieke blik en geluid biedt CinemAsia het publiek ook een mooi extra programma om te kunnen genieten van Aziatische cultuur met onder andere een Food Bazaar, panel talks en Rainbow Kara-OK. Kortom, genoeg interessants om van te genieten! Bekijk de CinemAsia website voor meer informatie.

De Keukenhof: wandelen in de grootste bloementuin ter wereld

Waar: De Keukenhof in Lisse

Wanneer: 22 maart tot en met 13 mei

Het is inmiddels een bekend riedeltje, maar in het voorjaar moet je écht een keer naar de Keukenhof. Ontdek en ervaar heerlijk geurende bollentuinen, weelderige bloemenkassen en spectaculaire uitzichten tijdens een 15 km lange wandeling. Tijdens deze wandeling zie je bijzondere, wekelijks wisselende bloemenshows, verschillende paviljoens met diverse eetgelegenheden en schitterende vijvers. Check de website voor meer informatie.

Sand Show Amsterdam: “De historie van Amsterdam … getekend in zand” 

Waar: Posthoornkerk Amsterdam

Wanneer: 2, 9, 16, 23 en 30 maart

Deze maand staat de Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat te Amsterdam in het teken van de fascinerende Sand Show. Ontdek de geschiedenis en het heden van Amsterdam, jawel, getekend in zand. Een beeldenreeks met vele emotionele hoogtepunten rondom Amsterdam neemt je op een artistieke manier mee op reis. Tijdens deze fascinerende show ervaar je onder andere de lokale helden van toen en nu, de historische en hedendaagse Amsterdamse cultuur en leefstijl, het moderne landschap en aanvullende Amsterdamse bezienswaardigheden. Bekijk de website van Sand Show voor nadere informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *