Steek je handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

Geke van der Voort geven, samenleving, Uncategorized, yongsters Leave a Comment

Foto: Dusica Vukolic

Op 9 en 10 maart wordt door het Oranje Fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd: NLdoet. Zou jij graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke initiatieven in jouw buurt, maar heb je geen idee wat je wilt doen of geen tijd voor vast vrijwilligerswerk? Dan is NLdoet de ideale kans om een of twee dagen te helpen en nieuwe mensen en initiatieven in je buurt te leren kennen. Door heel Nederland zijn er veel organisaties die jouw hulp ontzettend goed kunnen gebruiken. Alleen in Amsterdam worden er al meer dan 170 klussen aangeboden. Het kan dus haast niet anders dan dat er ook voor jou wat leuks tussen zit. Vrijwilligerswerk hoef je zeker niet alleen te doen, je kunt je ook opgeven met je vrienden, klasgenoten of sportclub! Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij alvast vijf leuke klussen voor je geselecteerd.

Tuinieren op de Zuidas

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar midden op de zuidas zit een waar natuurparadijs verscholen. Het Groene Leven Lab is een biologische tuin met een heus voedselbos. Een plek waar veel workshops worden gegeven en onderzoek wordt gedaan naar groen en duurzaam leven. Om de tuin voor te bereiden op het nieuwe seizoen, hebben ze hulp nodig bij het planten van nieuwe struiken en planten en het klaarmaken van de kruidentuin. Heb jij groene vingers? Kom ze dan een handje helpen!

Lees meer

Samen delen op de weggeefmarkt

Amsterdam Blend en Stayokay Zeeburg organiseren ieder jaar een grote weggeefmarkt. Deze markt draait niet om alleen om het ruilen en recyclen van spullen, maar ook het uitwisselen van talent en sociale contacten. De weggeefmarkt is een plek voor iedereen en je kunt hier op talloze manieren aan bijdragen. Zo kun je praktisch meehelpen door spullen bij mensen op te halen en mee te helpen bij de op- en afbouw, maar je kunt ook een eigen activiteit verzinnen of jouw talent showen. Alles mag!

Lees meer

Voetballen voor het goede doel

De Stichting Straatvoetbalbond Nederland organiseert ieder jaar de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ op 25 locaties door heel Nederland. Hiervoor zijn een hoop materialen nodig, en om het seizoen goed af te trappen moet de loods waar deze spullen zijn opgeslagen eens goed opgeruimd worden. Nadat deze klus geklaard is, wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd met een aansluitende voetbalquiz. Je doet dus niet alleen iets goeds voor de samenleving, je hebt ook nog een heel gezellige en sportieve dag!

Lees meer

Een opfrisbeurt voor de konijnentuin

De stadsboerderij de Zimmerhoeve in West is een plek waar jong en oud samen komen. In deze groene oase kan iedereen met dieren knuffelen en het echte boerderijleven ervaren. De konijnentuin is een plek waar alle bezoekers in mogen om de konijnen te aaien en met ze te spelen. Om het nog leuker voor de konijnen te maken, willen ze deze tuin een goede opfrisbeurt geven. Kom jij helpen speeltoestellen te plaatsen voor de konijnen en een heuvel te bouwen waar ze lekker kunnen graven en grazen? Ze zullen je dankbaar zijn!

Foto: Eliane Kemble

Lees meer

Verwendag in Geuzenveld

Casa Sama wil een gezellige verwendag organiseren voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Samen met vrijwilligers worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals een high tea, massages, nagels lakken en spelletjes. Een ontspannen middag waar hopelijk zowel vrijwilligers als bezoekers een goed gevoel aan overhouden!

Lees meer

Dit is natuurlijk nog maar een kleine greep uit de talloze leuke klussen die worden aangeboden tijdens NLdoet. Neem vooral eens een kijkje op hun website voor meer informatie en alle beschikbare klussen.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *