Keukenprins(ess)en gezocht!

Geke van der Voort geven, ontdekken, samenleving, yongsters Leave a Comment

Sta jij het liefst de hele dag in de keuken? Dan zijn deze vacatures jou op het lijf geschreven. Voor de echte keukenprins(ess)en en foodies hebben we namelijk vijf overheerlijke vacatures uitgezocht. Van het bereiden van een culinair driegangendiner tot gewoon gezellig samen een taart bakken, er is voor ieder wat wils.

Samen koken voor ouderen

Met dit project van Cordaan, duik je samen met een statushouder de keuken in om een lekkere maaltijd voor dementerende ouderen te bereiden. Op deze manier help je tegelijk een statushouder om de taal te leren door samen in het Nederlands te spreken en maak je de ouderen blij met jouw kookkunsten. Twee vliegen in één klap! Lees meer..

Oma’s soep

We schreven er al eerder een artikel over, de vrijwilligers van Oma’s soep bereiden de heerlijkste soepen met ouderen. Samen met een groep ouderen snijd je de groenten, waar je vervolgens een lekkere soep van maakt. Ondertussen wordt er natuurlijk gezellig gekletst en kun je een hoop leren van alle verhalen die de ouderen vertellen. Na het bereiden van de soep, wordt er gezamenlijk geluncht en kun je met een volle buik en een tevreden gevoel weer naar huis. Lees meer..

Samen taarten bakken

Ben jij een echte zoetekauw en bak je het liefst taarten en koekjes? Stichting Prisma is op zoek naar iemand die samen met een andere vrijwilliger een groep deelnemers met een (licht) verstandelijke beperking wil begeleiden bij het bakken van allerlei lekkernijen. Samen beslist de groep wat er gemaakt wordt en nadat de baksels klaar zijn volgt het leukste gedeelte: de proeverij! Lees meer..

Kookclub voor kinderen

Stichting ASV Bilderdijkpark is op zoek naar iemand die het leuk vindt om een kookclub voor kinderen te begeleiden. Je zoekt een gezond en lekker recept uit en samen met de kinderen van de kookclub bereid je dit recept. Zo leer je de kinderen hoe lekker gezond eten kan zijn en hoe ze dit kunnen bereiden. Naast het leerzame aspect, is het natuurlijk ook heel gezellig! Lees meer..

Buurzaam koken

Buurzaam koken is een project van PuurZuid om voedselverspilling tegen te gaan en buurtbewoners van een gezonde, warme en betaalbare maaltijd te voorzien. Om dit te realiseren werken ze met veel vrijwilligers, en op dit moment is er een plekje vrij als keukenhulp. Als keukenhulp werk je samen met een professionele kok en help je de kok bij het bereiden van de maaltijden. Je krijgt hiervoor een basistraining en kunt ook andere trainingen volgen bij de vrijwilligersacademie. Daarnaast ontmoet je als hulpkok veel leuke collega’s en kleurrijke buurtbewoners. Een erg leerzame ervaring dus! Lees meer.. 

Zat hier niks voor je tussen maar ben je wel op zoek naar een culinaire vacature? Kijk dan eens bij de overige kookvacatures op de website van de VCA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *