Jong, Amsterdams en politiek actief: in gesprek met Sjors (20)

Tessa van den Bongaardt politiek, samenleving, toekomst Leave a Comment

In aanloop naar de verkiezingen op 21 maart spreekt Yongsters verschillende politiek actieve jongeren in de stad. Sjors Polm (20) is actief in de campagne van GroenLinks. Hij studeert PPLE én filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook geboren is. Volgens Sjors is de leukste buurt Slotervaart, en het belangrijkst issue deze verkiezingen wonen.

Sjors vertel, wat doe je precies?
“Ik organiseer huis-aan-huis acties in Nieuw-West in aanloop naar de verkiezingen in maart. Dat houdt in dat ik elke week met een groep vrijwilligers een andere buurt van Nieuw-West bezoek, om daar met bewoners in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden in de stad, en in hun wijk. Ons doel hierbij is zowel om mensen enthousiast te maken voor GroenLinks, als om ervoor te zorgen dat lokale politici weten welke problemen er op het lokale niveau spelen. Daarnaast probeer ik vrijwilligers te werven en enthousiasmeren.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Nederland, Amsterdam, en Nieuw-West behoefte hebben aan een groenere en linksere politiek” 

Sjors (derde van rechts) op campagne

Wat drijft jou om je politiek in te zetten?
“Ik ben ervan overtuigd dat Nederland, Amsterdam, en Nieuw-West behoefte hebben aan een groenere en linksere politiek. Daarnaast geloof ik dat het van groot belang is dat mensen zich inzetten voor de politiek en proberen hun steentje bij te dragen aan een betere samenleving. Dat is precies wat ik probeer te doen bij GroenLinks. Ook zitten er heel leuke mensen bij de partij, en zijn onze activiteiten altijd interessant en gezellig!”

 

 

Op wat voor een Amsterdam hoop je?
“Een groener en linkser Amsterdam! Een stad waar er meer ruimte is voor voetgangers en fietsers, waar niet alleen de rijken nog een woning kunnen betalen, en waar er een divers en toegankelijk cultuuraanbod is.”

 

 


Op 21 maart zijn de verkiezingen voor de Amsterdamse gemeenteraad, stadsdeelcommissies én het referendum over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten 2017 (beter bekend als de Sleepwet). Alle informatie vind je op de site van de Gemeente. De kandidatenlijsten kun je hier bekijken.

Weet je nog niet wat je gaat stemmen? De Kieswijzer, Stemwijzer en Mijn Stem kunnen je helpen met het bepalen van je stem.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *