Vrijwilligerswerk in Amsterdam Noord

Tessa van den Bongaardt evenementen, ontdekken, samenleving, yongsters Leave a Comment

Amsterdam Noord is upcoming en hot. Je vindt er vele broedplaatsen, fijne terrasjes en hippe clubs. Tegelijkertijd kenmerkt Noord zich door een hoog aandeel inwoners met een lage sociaaleconomische status, relatief slechte gezondheid, armoede en schuldenproblematiek. Yongsters presenteert vijf vrijwilligersvacatures om dit hippe stadsdeel voor iedereen fijn(er) te maken!

Zijn de moestuintjes van de Albert Heijn voor jou niet genoeg? Meld je dan hier! Voedseltuin IJplein is op zoek naar een moestuinliefhebber die wil helpen op werkdagen (woensdagen en zaterdagen) van de tuin. Geen paniek: er is altijd een coördinator aanwezig, en groene vingers zijn niet vereist. Wil je die wel krijgen? Dan kun je meedoen aan de workshops die regelmatig gegeven worden. Bovendien werpt het werk letterlijk haar vruchten af: de biologisch geteelde oogst mag je zelf oppeuzelen! 

We schreven al eerder over filmfestival IDFA. Enthousiast geworden om op zo’n plek te werken? Streef je een carrière in the scene na, of heb je ‘gewoon’ interesse in film? Van 11 tot en met 21 april vindt de 34e editie van het Imagine Film Festival plaats in Eye. De organisatie is op zoek naar allerlei soorten vrijwilligers tijdens het festival. Van begeleider van de VR-experience, cateringmedewerker of medewerker van de infobalie, er is voor haast ieder wat wils. Als beloning voor je vrijwillige inzet mag je gratis naar de filmvoorstellingen, krijg je een t-shirt, en worden maaltijd(en) tijdens je shifts verzorgd. Geef je hier snel op, het is namelijk deze week al!

Ben je op zoek naar een vrijwilligersfunctie voor een langere periode, en spreek je toevallig Arabisch? Dan is Don Bosco op zoek naar jou! Voor het maatjesproject met (ex) dak- of thuisloze jongeren (17-27 jaar) zijn er vrijwilligers nodig. Je wordt gekoppeld aan een Arabischsprekende, kwetsbare jongere, en onderneemt met hem of haar gezellige activiteiten. Lijkt het je leuk om iemand de stad te laten zien, samen te koken, naar het zwembad te gaan, en op informele manier de Nederlandse taal te verbeteren? Meld je dan hier.

Een ander maatjesproject is van Philadelphia Zorg. Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn zij op zoek naar betrokken vrijwilligers, “die mee kunnen bewegen én grenzen kunnen stellen”. Hun doelgroep is zeer breed, waaronder jongvolwassenen in een crisissituatie of jongeren met een verstandelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen. Als vrijwilliger help je mensen met knutselactiviteiten, koken, koffie drinken, muziek maken, hulp bij het reizen naar een sportactiviteit, kleine klusjes doen, en verrijk je zo het leven van deze excentrieke Amsterdammers.

Jellinek Preventie Amsterdam zoekt jongerenvoorlichters voor het Cannabis Intelligence Amsterdam (CIA) programma. Jongeren met verschillende culturele achtergronden worden getraind om leeftijdsgenoten voor te lichten over o.a. cannabis en alcohol. Deze voorlichting vindt plaats op scholen, festivals, en buurthuizen, maar ook justitiële inrichtingen. Het is dus niet specifiek gebonden aan het Stadsdeel Noord, maar de Jellinek heeft wel voorkeur bij jongeren die o.a. hier wonen, en een mbo-opleiding volgen of -diploma hebben. Een financiële vergoeding voor dit werk is mogelijk. Meer info vind je hier

 

Nog niet gevonden wat jij zoekt? Bekijk hier alle actuele vrijwilligersvacatures voor jongeren in Noord (en Landsmeer!). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *