Van geiten aaien tot chillen met buurtgenoten: leuke vacatures in Oost

Tessa van Houtrijve ontdekken, toekomst Leave a Comment

Op zoek naar vrijwilligerswerk in Amsterdam-Oost? Wij zetten de leukste actuele vacatures in de buurt op een rij!

Buurtgenoten ontmoeten met In My Backyard
In My Backyard is op zoek naar buurtbewoners die het leuk vinden om activiteiten te ondernemen met nieuwe buurtgenoten, te weten vluchtelingen en statushouders. Je zit in een groep met zo’n 35 vrijwilligers en samen betrek je deze nieuwe buurtgenoten bij de stad door leuke dingen te doen, zowel één op één als in groepsverband. In My Backyard is overigens in meerdere buurten actief.

Meer info

Dieren verzorgen in de Watergraafsmeer
Aan de rand van de Watergraafsmeer loop je er zomaar tegenaan: Kinderboerderij de Werf. Op deze stadsboerderij vind je onder andere geiten, kippen, een varken en een ezel. Als jij af en toe even binnen de stad aan de stad wilt ontsnappen, is deze vacature misschien iets voor jou. Want De Werf is op zoek naar een dierenverzorger – in de breedste zin van het woord! Je kunt hier (https://www.kinderboerderij-de-werf.nl/de-dieren) alvast kennis maken met alle dieren – zelfs de cavia’s zijn individueel geportretteerd.

Meer info

Wees een held bij de Dierenambulance!
Nu we toch op het thema dieren zitten: de Dierenambulance is ook weer op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance is heel veelzijdig, maar de meeste tijd zal je doorbrengen in de meldkamer of de ambulance. Ook draag je zorg voor dieren die tijdelijk bij de organisatie verblijven. Wil jij je inzetten voor het redden van dieren van over de hele stad? Reageer dan snel!

Meer info

 

Assistent Meiden-activiteiten
Who run the world? Girls! Beyoncé zong het al en nu kan ook jij bijdragen aan de zelfredzaamheid van meisjes. Twee middagen per maand doe je activiteiten samen met meiden met een migrantenachtergrond tussen de tien en veertien jaar. De activiteiten vinden plaats in Vrouwenruimte de Kat en zijn erop gericht om de creativiteit, zelfontplooiing en zelfstandigheid van de meisjes te vergoten.

Meer info

Nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? Hier vind je alle actuele vacatures in Amsterdam-Oost. Of juist liever in Buitenveldert, Noord, Nieuw-West of een andere buurt aan de slag? Je kunt in de vacaturebank van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam ook het aanbod van alle andere buurten in de stad zien! 

 

Afbeelding: Tessa van den Bongaardt
Omslagfoto: Jan van Houtrijve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *