Een dag op het Culy Food Festival

Redactie Yongsters evenementen, ontdekken Leave a Comment

Wat doe je als je geen geld hebt om een ticket te kopen voor je favoriete festival? Je kunt natuurlijk je ouders lief aankijken of je vriendje, maar het zelf oplossen is natuurlijk veel leuker! Voor veel festivals kun je je aanmelden als vrijwilliger, zodat je een paar diensten werkt en dan mag je vaak een dag gratis naar het festival.

Culy
Ik ben een groot fan van koken en alles daar omheen, want ik houd van lekker eten en niets is leuker dan een zelf bereide maaltijd op te eten. Sinds een paar jaar volg ik de blog Culy voor nieuwe recepten of omdat ik even foodporn nodig heb ter inspiratie.
Oprichtster van Culy, Monique van Loon, vond dat het tijd werd om een leuk Food Festival te organiseren en bedacht het Culy Food Festival. Een festival waar je gewoon heen kan in spijkerbroek en waar je de hele dag door van alles kan proeven. Denk hierbij aan gerookt vlees, heerlijke macarons, gekke soorten cornflakes en natuurlijk zijn er ook kookworkshops, van bijvoorbeeld Yvette van Boven (schrijfster van Homebaked). Helemaal iets voor mij dus!

Food documentaires
Speciaal voor Yongsters heb ik een dienst meegedraaid als vrijwilliger tijdens het Culy Food festival. Ik mocht werken bij de food documentaires, in een speciaal zaaltje waar verschillende documentaires over eten te zien waren. En ik kan je dit vertellen, ik heb nog nooit zo’n relaxte vrijwilligersbaan gehad! Ik moest koptelefoons uitdelen aan de bezoekers en popcorn verkopen.
Nadat ik dat had gedaan kon ik meekijken naar de film. Het was een documentaire die ik toevallig graag wilde zien: Fucking Perfect, over het leven van chefkok Sergio Herman. En stiekem at ik zelf natuurlijk ook wat popcorn, want een Foodfestival zonder zelf te proeven…. dat kan natuurlijk niet!

Wil jij ook werken op een festival? Kijk dan hier voor tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *