Waarom vrijwilliger worden? Daarom!

Redactie Yongsters geven, nieuws, toekomst Leave a Comment

Vrijwilligerswerk biedt veel voordelen. Toch zijn er genoeg jongeren die denken ‘dat komt ooit wel’, maar waar wacht je nog op? Yongsters somt een aantal redenen op die je misschien net dat extra zetje geven om vrijwilliger te worden.

 1. Je helpt mensen die jouw hulp hard nodig hebben.
Lekker cliché, maar het blijft alsnog de belangrijkste reden. Zeg eerlijk, wat is er nou mooier dan een lachend kind of de glinsterende oogjes van een dankbare bejaarde?

2. Je deelt jouw kennis en ervaring.
Altijd al mentor willen worden? Je kunt als vrijwilliger je ‘jarenlange’ kennis en wijze (levens-)lessen delen met een ander. Geef een beetje van jezelf aan de samenleving!

3. Je probeert iets nieuws.
Laat je inspireren en doe iets buiten je comfort zone! En: het is gratis!

4. Je krikt je CV op.
Zit je tijdelijk zonder werk? Niet alleen betaalde banen staan goed op je CV. Met vrijwilligerswerk kun je alsnog een boost geven aan je CV waarmee je werkgevers aantoont dat je geen afwachtende houding aanneemt en graag initiatief toont.

5. Je leert nieuwe vaardigheden.
Zet die extra stap om je te onderscheiden van studiegenoten en collega’s.

6. Je maakt jezelf nuttig.
Geef jij wel eens een goedkeurende knik als je een vrijwilliger op tv ziet? Wees geen toeschouwer en doe mee! Zonder vrijwilligers zijn sommige festivals of buurtfeesten niet eens mogelijk!

7. Je geeft je zelfvertrouwen een boost.
Spreken met onbekenden? Ach joh, dat went snel!

 8. Je vergroot je netwerk.
Als jij je bij een organisatie aanmeldt kom je andere vrijwilligers tegen die dezelfde interesse hebben. Wellicht tijd voor een gezamenlijke borrel?

 9. Je leert je omgeving kennen.
Verdiep je in activiteiten op school of in je buurt. Vrijwilligerswerk is een manier om je buurtgenoten, collega’s of studiegenoten beter te leren kennen. Gezellig!

10. Stressvermindering.
Vergeet die spa-muziek en vage yoga moves! Door je met een ander bezig te houden in plaats van met je eigen dagelijkse spanningen gaat je humeur erop vooruit. Die maandagochtend dipjes zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *