Het Amsterdams Studenten Festival: voor en door de student

Redactie Yongsters evenementen, nieuws Leave a Comment

In april, op een donderdagavond, was ik op het Amsterdams Studenten Festival: Leef je in! Leef je uit! Deze 16e editie vond plaats op 16 en 17 april en vond voor de 3e keer plaats in CREA, oftewel het Cultureel Studenten Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Het ASF is voor en door studenten en biedt een divers podium van jong talent. Muziek, podiumkunsten en beeldende kunst, het festival biedt creativiteit!

Het ASF wordt jaarlijks vrijwillig georganiseerd door studenten. Een bestuur en verschillende commissies maken na vele maanden voorbereiding de avonden waar. Op korte termijn worden er extra losse vrijwilligers ingezet om mee te helpen voor bijvoorbeeld de kaartcontrole en –verkoop. Dit vond deze avond plaats in een kleine caravan die was geparkeerd bij de ingang van het gebouw. Zes euro voor een kaartje, dat zijn prijzen die je niet kunnen tegenhouden.

Auteur: Marta GolebiowskaFoto: Marta Golebiowska

Het ASF heeft een gemoedelijke en vriendelijke uitstraling en legt nadruk op creativiteit.  De studenten komen bijeen om een leuke avond te hebben aan de hand van cultuur. Bij binnenkomst werd ik begroet door een vriendelijke vrijwilliger die controleerde of ik mijn toegangsbandje droeg. Floor (19 jaar) doet deze taak omdat haar zus het festival organiseert en ze graag wil meehelpen. Door deze ervaring zou ze wel vaker mee willen helpen op andere culturele evenementen.

CREA was onderverdeeld in verschillende kamers en ruimtes waar van alles wat was te doen. De ontvangstruimte was gevuld met rustige beatmuziek en een grote trap omhoog leidde je naar alle activiteiten. Zo was er een escaperoom en een ‘fuifhoek’ waar kon worden gerollerskate op discohits. Nica (19) en Nadeche (19), eveneens vrijwilligers, hielpen ook beide mee voor een organisator die ze persoonlijk kennen. Ze kregen de vrijheid om samen rond te lopen op het festival.

Kortom, meehelpen betekent een gratis kaartje! Het Amsterdam Studenten Festival vindt volgend jaar natuurlijk weer plaats. Helaas kun je je niet meer opgeven voor een functie in het nieuwe bestuur, maar hou in de gaten voor commissiefuncties of een avondje als ondersteunende vrijwilliger voor volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *