Drie dingen die je als vrijwilliger maar beter niet kan doen

Redactie Yongsters geven, nieuws Leave a Comment

Zelf heb ik een stuk of zes verschillende vrijwilligersbaantjes gehad. Gewoon voor de lol, bij een festival. En bij een lokale omroep waar ik veel heb geleerd. Op al die plekken heb ik een paar tips opgedaan met dingen die je maar beter niet kan doen als vrijwilliger!

Je werk niet serieus nemen
Dit klinkt voor de hand liggend maar toch zijn er elke keer weer mensen die hun werk totaal niet serieus nemen. Ik heb een keer op een plek gewerkt (een niet nader te noemen festival) waarbij de manager al zijn vrienden had aangenomen. Nou ja dat werd dus ook een totaal losgeslagen boel. Een paar van die vrienden bakte er dus niets van, schreven de meest saaie artikelen en voerden verder geen drol uit. Maar tja daar konden we niets van zeggen want…. vriendjes van de baas.
Super irritant voor mensen die hun werk wel serieus nemen!

Alleen maar netwerken
Een vriendin van me organiseerde een keer een groot congres, dit deed ze allemaal vrijwillig en om werkervaring op te doen. En daar werkte ze met iemand samen die zich de hele dag alleen maar bezig hield met haar LinkedIn pagina en wie ze allemaal op het congres kon ontmoeten. Toen het moment supreme aanbrak, het congres zelf, mocht mijn vriendin al het vuile werk doen terwijl haar collega aan het socializen was.

Werk doen waar mensen normaal betaald voor krijgen
Dit is een discussie die al een tijd aan de gang is.Het is belangrijk dat bedrijven niet vrijwilligers aan nemen voor werk, waar normaal mensen betaald voor krijgen. En dat vrijwilligers zo de plek innemen van mensen die werk zoeken. En even serieus, sommige banen ga je toch ook gewoon niet vrijwillig doen! Bijvoorbeeld de hele dag achter een kassa, super zwaar werk en supermarkten maken winst, dus daar wil je gewoon geld voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *