Maak nieuwe vrienden in Noord!

Geke van der Voort evenementen, geven, ontdekken, samenleving, yongsters Leave a Comment

Stel je voor, je komt te wonen in een vreemd land, met een andere cultuur en andere regels en gebruiken. Dan zou je waarschijnlijk graag willen weten hoe het allemaal werkt in je nieuwe land. Waar moet je bijvoorbeeld heen als je gezondheidsklachten hebt? En hoe bouw je een nieuw sociaal netwerk op? Stichting Warm Welkom Noord is een organisatie die statushouders verwelkomt in de buurt en hen door middel van informatiebijeenkomsten, ‘wijksafari’s’ en andere activiteiten wegwijs maakt in de buurt en hun nieuwe leven in Amsterdam.

Op de NDSM-werf woont ook een groep jonge statushouders. Voor hen organiseert Warm Welkom Noord het project ‘Landen in Noord’. Tijdens dit project, gaan ze samen met de statushouders en andere jonge buurtbewoners leuke activiteiten organiseren. Door middel van bijvoorbeeld kunst, sport, of samen koken leren de statushouders hun buurt, de cultuur en buurtgenoten beter kennen. Als jonge Amsterdammer in Noord, kun jij op jouw beurt nieuwe vrienden maken, leuke activiteiten ondernemen en kennismaken met andere culturen.

De taken van een vrijwilliger bij Warm Welkom Noord zijn erg divers. Zo kun je samen koffie drinken, koken, fietstochten maken of juist workshops begeleiden of meehelpen bij het organiseren van een evenement. Wat je ook doet, je zult hoe dan ook een hoop leren en een leuke tijd beleven!

Lijkt dit je wel wat? Bekijk de vacature bij de VCA voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *