“Kinderen zijn de toekomst”

Redactie Yongsters evenementen, toekomst, yongsters Leave a Comment

Unicef is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de rechten van kinderen. Wist je dat er in veel Nederlandse steden een studententeam actief is die evenementen organiseert ten behoeve van dit goede doel? Jessica Michgelsen (21) is actief bij het Unicef Studententeam Amsterdam (zie foto) en vertelt gepassioneerd.

Werken in vrijheid      
“Het Unicef Studententeam Amsterdam bestaat uit ongeveer twintig leden. We komen wekelijks bijeen om geplande en nieuwe evenementen te bespreken. Enerzijds organiseren we evenementen waarmee we geld ophalen, bijvoorbeeld met het verkopen van kleding in de IJhallen, een singer-songwriter avond of een landelijke pubquiz. Anderzijds willen we met bepaalde activiteiten meer awareness creëren, zoals bijvoorbeeld lezingen over Unicef gerelateerde onderwerpen. Soms doen we ook dingen met kinderen. Een tijdje geleden hebben we een hele dag met kinderen gespeeld in het AZC in Amsterdam Zuidoost. Unicef laat ons vrij in het uitvoeren van acties en evenementen, mits het binnen de regels blijft.”

Persoonlijke ontwikkeling
“Ik heb voor Unicef gekozen, omdat ik vind dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen. Kinderen zijn immers de toekomst van de wereld. Het is zo oneerlijk dat sommigen worden geboren op plekken waar het minder goed geregeld is dan hier, in Nederland. Unicef bereikt veel mooie dingen en waardeert iedereen die daaraan bijdraagt. Als voorzitter van het studententeam leer ik niet alleen alles over de organisatie, ook ontwikkel ik mijn organisatorische skills. Dingen lopen wel eens niet zoals gewenst en daar moet je creatief mee omspringen. Wij krijgen geen geld en zijn dus afhankelijk van sponsors. De meeste partijen helpen graag, maar het komt ook voor dat ze niet meteen meewerken. Dan is het juist de uitdaging om er toch het meeste uit te halen.”

Voor wat hoort wat
“Behalve de acties en evenementen die wij voor Unicef organiseren, organiseert Unicef ook trainingen voor ons. Tijdens deze trainingsdagen ontmoet ik inspirerende mensen en is er altijd ruimte voor discussie. Studenten zijn vaak kritisch en Unicef staat open voor onze mening. Heel soms denk ik: ‘Het is een ver van mijn bed show’, omdat wij niet altijd weten aan welk project het ingezamelde geld wordt besteed. Maar juist tijdens die trainingsdagen merk ik dat Unicef heel blij is met ons. Ze zijn altijd positief, ongeacht of we 100 of 1000 euro hebben opgehaald. Dat werkt heel motiverend.”

Frisse wind
“Ik kan het voorzitterschap goed combineren met mijn studie Gezondheidswetenschappen. Op sommige momenten is het wel wat druk, bijvoorbeeld net voor een evenement, maar het is het allemaal waard. Ik haal zoveel plezier en energie uit mijn werkzaamheden voor Unicef. Als vrijwilliger ben je minimaal een jaar actief verbonden aan het studententeam. Na een jaar verandert de samenstelling van het team, want studenten zijn nu eenmaal ambitieus en doen graag verschillende dingen. Ik draag dit jaar ook het voorzitterschap over. Ik blijf actief, maar ook realistisch. Na een jaar is het tijd voor nieuwe studenten, met nieuwe ideeën. Het Unicef Studententeam Amsterdam gaat in mei een nieuw team werven en alle studenten zijn van harte welkom!”

Lijkt het je leuk om actief aan de slag te gaan voor Unicef? Mail dan naar student.unicefadam@live.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *