Naastenliefde tijdens de Ramadan en het Suikerfeest

Karima Aissaoui evenementen, geven, nieuws, ontdekken, samenleving Leave a Comment

De laatste dag van de Ramadan heeft haar intrede gedaan en dat betekent dat het Suikerfeest morgen aanbreekt. Moslims bereiden zich voor op deze jaarlijkse viering die net als de Ramadan niet alleen in het teken staat van lekker eten, maar ook denken aan de minder bedeelden.

De Ramadan gaat om bewustwording en naastenliefde. Tijdens deze maand mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken om dan gezamenlijk het vasten te verbreken tijdens de iftar. Naast het feit dat er niet wordt gegeten en gedronken is het tijdens deze periode extra belangrijk dat er wordt gedacht aan de armen. Overal in de stad zijn dan ook benefiet iftars georganiseerd om de opbrengst af te dragen aan mensen in ontwikkelingsgebieden of slachtoffers van oorlog. Zo hebben organisaties als Plant Een Olijfboom, Bag to Happiness en Dar el Huda zich ingezet om deze ‘beneiftars’ te organiseren ten behoeve van mensen met een gebrek aan eten, kleding of onderwijs.

Tijdens het Suikerfeest (Eid ul fitr) dient de liefdadigheid door te gaan. Waar op deze dag lekkere zoete hapjes worden genuttigd en familie wordt bezocht, zorgt iedere moslim ervoor dat er een maaltijd wordt verschaft voor iemand die hier behoefte aan heeft. Ook onverwachte bezoekjes aan een buurman of buurvrouw zijn op Eid ul fitr niet vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *