Voor de drukbezette jongere: eenmalig vrijwilligerswerk

Tessa van Houtrijve festival, geven, samenleving Leave a Comment

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar je liever niet aan iets verbinden voor langere tijd? Of wil je het gewoon eens uitproberen? Geen probleem, er is genoeg vrijwilligerswerk te vinden dat je eenmalig doet! Zo kun je ondanks je drukke agenda toch een keer iets goeds doen voor een ander. Hieronder de leukste eenmalige vacatures voor de komende tijd!

Roots festival

Tussen 19 en 25 juni wordt het Oosterpark weer omgetoverd tot een festivalterrein voor Amsterdam Roots! Het festival staat bekend om zijn enorm diverse scala aan muziek, van rauwe Afro funk tot Chileense folkmuziek. Het festival is gratis toegankelijk en draait grotendeels op vrijwilligers. Dit is dus een geweldige kans om eenmalig vrijwilligerswerk te doen! Als vrijwilliger help je met het ontvangen van bezoekers, het verstrekken van informatie en – afhankelijk van wat je takenpakket wordt – met het afnemen van enquêtes. Verder kun je voor, tussen en na je shift genieten van de optredens.

meer info

24H Nieuw West

Op 13 mei is het weer tijd voor 24H Nieuw-West en zijn er 24 uur lang de meest uiteenlopende activiteiten, van een drijfsauna via 24-uursclubs naar een strijktrio in het park in het holst van de nacht. Dit zinderende evenement zou niets zijn zonder vrijwilligers en biedt jou de perfecte gelegenheid om eenmalig een steentje bij te dragen! De organisatoren zijn nog hard op zoek naar gastvrouwen en –heren voor kunstgaleries die tijdens 24H Nieuw-West hun deuren openen van 20:00-23:00. Daarna gaan alle kunstenaars nachtschilderen. Als vrijwilliger ben je meer dan welkom om lekker te blijven hangen of om de rest van de nacht Nieuw-West ondersteboven te zetten!

meer info

Geef je op als groep!

Wil je graag een keer vrijwilligerswerk doen, maar liever niet alleen? Stichting Present is perfect voor wie met vrienden of collega’s een dagje vrijwilligerswerk wil doen. Je geeft je op met een groep van twee tot 250 personen. Jullie kunnen gaan koken voor daklozen, koffiedrinken met ouderen, een leuke middag organiseren voor mensen met een beperking of bijvoorbeeld iemand helpen met verhuizen. Je kunt je ook gewoon in je eentje opgeven en je laten plaatsen in een flexgroep!

meer info

Bloemenzaaier in de van Wou

Wijkcentrum de Pijp wil de Van Woustraat letterlijk opfleuren. In de straat zijn veel “boomtuintjes”:  de stukjes aarde om bomen heen. Een deel hiervan staat al vol in bloei en wordt onderhouden door buurtbewoners die een tuintje onder hun hoede hebben genomen. Toch staan nog veel tuintjes er karig bij. Daarom is op 29 april het doel om als het even lukt álle boomtuintjes in de straat te bezaaien met een mix van bloemen. De actie duurt van 13:00-15:00. Twee uurtjes schoffelen en zaaien en een paar weken later fiets je door een van bloemen vergeven Van Wou!

meer info

Rozen uitdelen op moederdag

Er zijn – ook in Amsterdam – veel te veel eenzame ouderen. Er zijn verschillende projecten waar je je kunt opgeven om structureel kopjes koffie te drinken of een wandeling te maken met een oudere heer of dame (bijvoorbeeld hier, hier en hier). Wil je liever geen verbinding aangaan, maar lijkt het je wel leuk om een oudere een bijzondere dag te bezorgen? Dan is dit initiatief van Stichting Waterval iets voor jou. Op moederdag (14 mei) gaan verschillende groepen vrijwilligers langs tien instellingen waar ouderen wonen om de bewoners in het zonnetje te zetten. Je deelt rozen uit en hebt leuke gesprekken met de senioren.

meer info

 

Afbeelding: Jan van Houtrijve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *