Van food festival tot poep (ja, echt): de leukste evenementen in mei!

Tessa van den Bongaardt evenementen, nieuws, ontdekken Leave a Comment

We tipten gisteren over de evenementen rondom 4 & 5 mei. Lees snel verder voor vette events in Amsterdam in de rest van de maand mei!

Wat: Vegan Amsterdam Festival
Waar: OT301
Wanneer: 6 mei

Aanstaande zondag al vindt het Vegan Amsterdam Festival in de OT301 plaats. Het festival is bedoeld om mensen te inspireren, samen te brengen, en nieuwe dingen te leren. Zo zijn er lezingen, workshops, muziek en je kunt er vegan producten kopen. De toegang is €5 en kan alleen aan de deur betaald worden. Toptip: de organisatie is ook nog op zoek naar medewerkers!

 

Wat: Rollende Keukens
Waar: Westergasfabriek
Wanneer: 9-13 mei

Honger gekregen? Het weekend daarop is het Hemelvaart, en dus traditiegetrouw weer Het Weekend van de Rollende Keukens. Sinds 2012 is het hele Westergasfabriekterrein overgenomen door foodtrucks, optredens, drankjes, en gezelligheid tijdens dit “Moeder aller eetfestijnen” (als je de organisatie mag geloven). Ook dit jaar is de toegang nog steeds gratis!

 

Wat: Moederdag
Waar: Overal, maar eiland Pampus in het bijzonder
Wanneer: 13 mei

Je kunt natuurlijk goed zijn voor asielhondjes, of een eenzame oudere buurtgenoot blij maken. Maar zoek het eens -letterlijk- dichter bij huis! Op zondag 13 mei is het weer Moederdag. Breng de belangrijkste vrouw in je leven een ontbijt op bed, of neem haar mee de stad uit, naar Pampus! Hier wordt “High Tea, Mama & Me” georganiseerd. Moederdag op een onbewoond eiland, waarom niet?! Reserveren kan via de website van Pampus.

 

Wat: Ramadan Late Night #1
Waar: De Meervaart
Wanneer: 25 mei

Op 16 mei begint de Ramadan, de heilige maand voor moslims wereldwijd. Pas na zonsondergang mag er voor het eerst gegeten worden. De Meervaart organiseert daarom op vrijdag 25 mei Ramadan Late Night #1. Er is film (Taxi Teheren), comedy (van verschillende artiesten), en muziek (van het Amsterdams Andalusisch Orkest). Televisiekok en culinair schrijfster Nadia Zerouali is met haar CousCous Bar verantwoordelijk voor de Iftar (de avondmaaltijd waarmee het vasten gebroken wordt). Meer info en tickets kun je via de website vinden.

 

Wat: Tour de Poep
Waar: Micropia
Wanneer: t/m 31 mei

Tot en met het eind van de maand kun je nog naar de Tour de Poep in het Artis-museum Micropia. Je komt erachter hoe de dierentuin de hulp van mini-organismen gebruikt om de poep van gigantische dieren, zoals de olifanten, op te ruimen. Je kunt poep van verschillende diersoorten bestuderen en naar een laborant luisteren die je alles leert over poeptransplantaties. Interesting!

 

Wat: Openluchttheater en -concerten
Waar: Het Vondelpark
Wanneer: de hele zomer

Al dertig jaar is het Vondelpark Openluchttheater een begrip in de stad. Van mei tot en met september worden hier op vrij-, zater- en zondagen weer gratis optredens georganiseerd. Op de website staan alle evenementen aangekondigd, zoals optredens van Steffen Morrison (5 mei), Kwaku Summer Festival Downtown (20 mei), en Altin Gün (21 mei). Laat de zomer maar komen! Fun fact: het Openluchttheater is bovendien gedeeltelijk afhankelijk van de inzet van vrijwillige medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *