Van de Stopera tot schoonmaakwalhalla: de leukste evenementen in februari!

Tessa van den Bongaardt evenementen, festival, studenten, yongsters Leave a Comment

Ook in februari is er weer genoeg te doen in de stad. Yongsters zet de leukste evenementen voor je op een rijtje!

Wat: Kostuumverkoop De Nationale Opera
Waar: de foyer van De Nationale Opera & Ballet in de Stopera
Wanneer: zaterdag 3 november

Hollen geblazen! Dit weekend nog vindt de derde openbare kostuumverkoop van De Nationale Opera plaats. Met kostuums van zo’n vijfentwintig producties is de verkoop dit jaar groter dan in 2003 en 2009: vierduizend stuks handwerk zijn voor 1 tot 300 euro te koop. Met een kaartje van 5 euro mag je zaterdagochtend of -middag tweeënhalf uur jurken, jassen, stoffen, schoenen en hoeden bekijken, passen en kopen! Op het Facebook event staan de laatste updates.

Wat: 50 Jaar Bijlmer
Waar: diverse locaties in de Bijlmer
Wanneer: heel 2018, maar ook 1, 9, 10 februari

In 2018 bestaat de Bijlmer een halve eeuw, en dat wordt gevierd met een grote hoeveelheid evenementen in het stadsdeel! Zo kun je in februari naar een cabaretvoorstelling van Lucinda Sedoc, is er een banenmarkt met matching speciaal voor jongeren, zijn er op verschillende scholen activiteiten, en is er een steelbandconcert en -workshop. Deze maand geen tijd? De feestelijkheden lopen nog tot december.

Wat: RRReuring 2018 – Nieuwe Makers Festival 
Waar: Podium Mozaïek
Wanneer: 1 t/m 10 februari
Voor de tweede keer organiseren o.a. Theatergroep Rast, Poetry Circle Nowhere en Degasten Jongerentheater het Nieuwe Makers Festival RRReuring. Er is spoken word, dans en kleinkunst om van te genieten, maar ook kun je zelf meedoen aan verschillende workshops van jonge, nieuwe makers!
Klik voor tickets en informatie hier.

Wat: I Love My Muslim
Waar: Melkweg Cinema
Wanneer: 14-16 februari
I Love My Muslim is het liefdesverhaal van een ogenschijnlijk merkwaardig koppel. Enerzijds laat deze documentairefilm het dagelijkse, Amsterdamse leven zien van Carla (62) en Fouad (33); anderzijds schetst het een persoonlijk beeld van de onrust in het Midden-Oosten en de reactie daarop binnen de Nederlandse maatschappij.
I Love My Muslim gaat –hoe toepasselijk- op Valentijnsdag in première en is de twee dagen na Valentijnsdag ook nog te zien in de Melkweg. Alle opvallende koppels zijn van harte welkom bij de publiekspremière, met een optreden en borrel achteraf! Als koppel of gewoon solo, inschrijven kan via cinema@melkweg.nl.

Wat: Huishoudbeurs 2018
Waar: RAI Amsterdam
Wanneer: 17-25 februari
De RAI staat aan het eind van de maand in het teken van de Huishoudbeurs. Met honderden exposanten is het een groot huishoud- en shopfestijn. Ook is er een trouwpaviljoen, ben je aan het goede adres voor samples en hapjes, kun je koken met Sonja Bakker, is er een cursus je hond beter begrijpen. Daarnaast zijn er vele optredens van onder andere O’G3NE en Trafassi. Kleine wasjes, grote wasjes…!

Wat: Open Mic Night with Syrian food & music
Waar: Pages Bookstore
Wanneer: 24 februari
Pages Bookstore Café aan de Herengracht 470 is niet zomaar een boekenwinkel. Je kunt er naast gewoon boeken kopen, er ook boeken lenen, er is kunst te bewonderen en er worden (muziek)optredens gehouden. In Istanbul werd de eerste Pages opgericht door en voor Syrische vluchtelingen, en ook in Amsterdam geldt het als belangrijke ontmoetingsplaats voor Syriërs. In samenwerking met het Goethe Institut worden de Open Mic Avonden georganiseerd: drie uur muziek, zang en dans van jonge muzikanten van over de hele wereld. Er wordt gezorgd voor Syrisch eten en drinken.
Een kaartje kost €10, en is te koop via Facebook en bij Pages zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *