”Onvergetelijke en bijzondere lunch voor een 10- jarig bestaan van Serve the City”

Redactie Yongsters evenementen, geven, nieuws, samenleving, yongsters 1 Comment

Een gezelschap van daklozen dat bij elkaar kwam, vluchtelingen, ouderen en vele anderen. Iedereen kwam deze middag bij elkaar om het tienjarig bestaan van Serve the city te vieren met een lunch waarvan het doel was ons te realiseren dat wij in de basis allemaal het zelfde zijn. ”Wij zijn allemaal mensen van vlees en bloed nietwaar?” was de kern van vele verhalen die rondgingen. Dit sluit mooi aan bij het doel van Serve the City, dat zich inzet voor meer eenheid in de samenleving door de stad op allerlei manieren te dienen – van hulp bieden aan mensen die het nodig hebben, tot het met elkaar in contact brengen van vrijwilligers.

003Bij binnenkomst lag er een wereldkaart klaar en mocht iedereen het land inkleuren waar zij vandaan kwamen. Vervolgens kwam er een prachtige presentatie in beeld over Serve the City en wat zij voor mensen betekenen. Tijd om kennis te maken. Iedereen kreeg een kaartje met bepaalde woorden, zoals bijvoorbeeld ”dreams”. Wie hetzelfde kaartje had mocht aan een tafel gaan zitten met elkaar. Mensen werden nieuwsgierig en begonnen met elkaar te praten. Al snel zaten mensen met elkaar te lachen en vertelden leuke verhalen aan elkaar. Mensen uit Spanje, Syrië, de VS en nog veel meer zaten samen aan een tafel goede gesprekken te voeren. Van veel gelach en gepraat was er opeens stilte. Iedereen was aan het genieten van de heerlijke lunch, met op de achtergrond een privéconcert van het daklozenkoor De Straatklinkers. Met gitaren, een panfluit, trommels en vele andere instrumenten. Maar het leukste hadden we nog niet gehad; het opruimen! Dat hoort er natuurlijk ook bij. Gelukkig hielp iedereen mee en hielp iedereen elkaar om alles weer netjes te maken. Glazen schoon, vuil in de prullenbak.

Bedank de schoonmakers

Nu was het tijd om de filosofie van Serve the City in de praktijk te brengen. Met kleine cadeautjes en handgeschreven021 kaartjes ging iedereen gezamenlijk de straat op met het goede doel om de schoonmakers, tramchauffeurs en zoveel mogelijk harde werkers in Amsterdam te bedanken voor wat zij doen voor de stad. ”Niets is zo makkelijk als het uitdelen van een glimlach”. Want waarom niet iets terugdoen voor de mensen die zoveel hard werk verzetten voor onze mooie stad? Uiteindelijk heeft iedereen zijn doel voor deze middag bereikt. Want wij samen hebben al deze mensen elkaar laten inzien dat wij in de basis allemaal hetzelfde zijn en dat het niet zo veel moeite kost om iemand te bedanken voor wat hij of zij doet voor de samenleving.

Wil jij ook iets doen voor de samenleving? Kijk dan hier!

 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *