April: de eerste festivals van het jaar

Tessa van Houtrijve evenementen, ontdekken Leave a Comment

De zon begint nu echt door te breken en met de eerste zonnestralen breekt ook voorzichtig het festivalseizoen aan! Van eten tot muziek, van bier tot bloemen: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een festival voor. Alhoewel de zomer het seizoen is waarin je echt van het ene naar het andere festival kunt rollen, is er in april ook al van alles te doen op dit gebied. Omdat er haast niets leuker is dan met je vrienden zoveel mogelijk van de festivals af te struinen die Amsterdam rijk is, zet Yongsters de festivals die de komende maand plaatsvinden op een rij.

SOTU Festival
10 – 15 april

Zoals de naam doet vermoeden (SOTU staat voor ‘Sounds of the Underground) staan bij SOTU underground artiesten centraal. Je danst er onder andere op indie rock, psychedelia, jazz en dance. Het festival is verspreid over verschillende locaties in de stad, waaronder de Vondelbunker.

Lees meer

Imagine Film Festival
11 april – 21 april

Elf dagen lang zijn tijdens dit filmfestival bij EYE de beste, interessantste, mooiste en schokkendste horror, fantasy, cult, animé en science fiction films. Er is veel aandacht voor verdieping, onder andere via Q&A’s. Het festival viert dit jaar eveneens de tweehonderdste verjaardag van Mary Shelley’s boek Frankenstein.

Lees meer

Swap it Nairobi
15 april

De thrift social in het Tropenmuseum is een markt met nieuwe én tweedehands kleding, gevraagd en ongevraagd stijladvies, gezelligheid en muziek. Het stylingduo 2manysiblings startte dit event in Nairobi, dat mateloos populair is binnen de lokale creatieve industrie en onder hun grote social following.

Lees meer

Tulp Festival
T/m 30 april

Misschien was het je al opgevallen, maar Amsterdam staat vol tulpen deze maand. De organisatie wil voor iedere Amsterdammer een tulp planten, en zodoende staan op 85 locaties van Nieuw-West tot Noord emmers, bloembakken en perkjes vol tulpen in alle kleuren van de regenboog. Op een mooie lentedag kun je een stadswandeling maken langs de tulpen, of een van de prominente locaties bezoeken die meedoen (o.a. de Hermitage, het Rijksmuseum, het Van Gogh en Nemo).

Lees meer

Springsnow Festival

21 april – 21 mei

Hoewel de Nederlandse lentes anders doen vermoeden, is lentesneeuw geen zoveelste pak sneeuw: het is een deken van bloesem, die de stad jaarlijks bedekt zodra de lente aanbreekt. Het Springsnow Festival viert dit fenomeen jaarlijks in het voorjaar in Amsterdam. De zogeheten Iepenroute staat centraal bij dit festival, maar ook muziek, theater, fotografie en poëzie behoren tot het repertoire van Springsnow.

Lees meer 

Meibock Festival
22 april

Voor de bierliefhebbers onder ons (en dat zijn we eigenlijk allemaal): op 22 april wordt de Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat omgetoverd tot een waar bierwalhalla waar een oneindig aantal lentebiertjes geproefd kan worden. Proost!

Lees meer

Koningsdag
27 april

Het is misschien wel de dag des festivals: Koningsdag! Keuze in overvloed: van Oranjebloesem tot Roest Royale, van Cirque Du Zo Leip tot het Oranjebal. Met zoveel opties is het moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Hier vind je een overzicht van alle feestjes, festivals en al het andere dansbare op deze mooie dag!

 

Afbeelding door Jan van Houtrijve

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *