Een onvergetelijke kerst met vrijwilligerswerk

Geke van der Voort evenementen, geven, samenleving, yongsters Leave a Comment

Nu de straten weer verlicht zijn en de eerste kerstbomen opgetuigd, begint het echte kerstgevoel dan toch stilletjes aan te komen. Kerst is een tijd van samenzijn. Dat kan met familie en vrienden, maar ook met vreemden. Want wat geeft nu een beter kerstgevoel dan andere mensen een fijne kerst bezorgen? Wij zochten de leukste en mooiste kerstvacatures voor je uit, zodat deze kerst hopelijk voor iedereen onvergetelijk wordt! 

Kerstdiner voor daklozen en ouderen
Voor veel mensen staat kerst in het teken van vrienden, familie, eten en gezelligheid. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor ouderen en daklozen is deze tijd vaak extra eenzaam en moeilijk. Gelukkig zijn er veel initiatieven om ook deze groepen een onvergetelijke kerst te bezorgen. Zo organiseert Sant’Egidio op 24 december hun jaarlijkse kerstdiner voor daklozen en eenzame ouderen. Ze kunnen jouw hulp hierbij erg goed gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het diner zelf of kerstcadeaus kopen voor de bezoekers van het kerstdiner. Lees meer..

Samen naar het winterparadijs
Van 21 t/m 30 december wordt de RAI omgetoverd tot een waar winterparadijs. Schaatsen onder de lichtjes, uitzicht over Amsterdam vanuit een enorm reuzenrad en après-skiën met onder anderen Xander de Buisonjé en Lil Kleine. Samen met een oudere bewoner van De Buitenhof, mag jij op 22 december gratis naar dit Winter Wonderland om samen te genieten van dit kerstige evenement. Lees meer..

Kerstliederen en warme chocolademelk
Op 21 december wordt op het Olympiaplein een kerstfeest georganiseerd voor de buurt. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen de feestdagen inluiden. Als vrijwilliger kun je kerstliederen zingen bij de vuurkorf, soep en chocolademelk uitdelen en voor een goede sfeer zorgen op het plein. Als je een instrument bespeelt, kun je die ook meenemen ter begeleiding van de kerstliederen. Lees meer..

Kerststukjes maken met ouderen
Bij kerst horen natuurlijk ook kerststukjes. Ben jij een beetje creatief? Dan kunnen ze jouw hulp bij verpleeghuis Vreugdehof goed gebruiken. Op 17 december kun je hier een ochtend of middag gezellig samen knutselen met ouderen en prachtige kerststukjes maken.

Kerstbingo in de Jordaan
Een hele klassieke vrijwilligersactiviteit, maar daarom niet minder leuk: Bingo! Bij verpleeghuis de Rietvinck in de Jordaan wordt op 21 december een kerstbingo georganiseerd. Als vrijwilliger schuif je bij een tafel met ouderen aan en help je ze bij het afstrepen van de juiste nummers op de bingokaarten. Lees meer..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *