De Sinterklaasspirit: hoe jij kunt zorgen voor een magische pakjesavond voor iedereen

Tessa van Houtrijve evenementen, geven, yongsters Leave a Comment

De Sint is nu ruim een week in het land en dat is natuurlijk een groot feest voor kinderen! Toch kan niet iedereen onbekommerd Sinterklaas vieren, bijvoorbeeld omdat ouders financiële problemen hebben. Maar niet getreurd, wij sommen voor je op hoe jij bij kunt dragen aan een leuk Sinterklaasfeest voor iedereen!

Sinterkaas Bestaat

Sinterklaas maakt natuurlijk geen onderscheid tussen kinderen. Helaas moeten nog altijd duizenden gezinnen die in armoede leven pakjesavond aan zich voorbij laten gaan. Dit is natuurlijk ontzettend sneu voor de kinderen in kwestie. Daarom organiseert Sinterklaas Bestaat sinterklaasfeesten door heel Nederland. Daarbij worden ze geholpen door talloze vrijwilligers. Naast aan de slag gaan als vrijwilliger kun je helpen door als een ware hulpsint cadeaus langs te brengen in de grote pakjesloods in Amsterdam, waar vrijwilligers de duizenden cadeaus inpakken. Ook kun je bijdragen door een donatie te doen.

Meer informatie

Chocoladeletters voor Warchild

De zeventienjarige Jip verkoopt al jaren chocoladeletters voor War Child. Hij doet dit al sinds hij een negenjarig jongetje was om kinderen in oorlogsgebied te helpen, zodat ze bijvoorbeeld weer naar school kunnen. Van de opbrengst van iedere chocoladeletter gaat €1 naar War Child. Jip heeft hiermee door de jaren heen al 16.000 kinderen kunnen helpen. Wij zeggen: op naar de 17.000! Bestel je chocoladeletters voor je familie, vrienden of collega’s dus vooral bij Jip. Ze zien er nog leuk uit ook!

Meer informatie

Sinterklaasbank

Ook de Sinterklaasbank zet zich in voor een Sinterklaasfeest waarbij niemands huis stilletjes voorbij gereden wordt. De Sinterklaasbank wil ieder kind op zijn minst één mooi cadeau geven. Het leuke is dat de kinderen – net als veel kinderen wiens ouders minder financiële beperkingen hebben – zelf hun cadeau mogen uitzoeken. De voorpret van bladeren in de speelgoedfolder en een verlanglijstje maken hoort er dus helemaal bij. De organisatie draait op vrijwilligers en donaties. Met een kleine donatie kun je een kind al heel blij maken!

Meer informatie

Sintvoorieder1

Sintvooriedereen zorgt met 182 vrijwilligers dat 2173 gezinnen 5512 cadeaus krijgen op 5 december. Is dat indrukwekkend of is dat indrukwekkend?! De organisatie heeft ook een Amsterdamse tak. Met een donatie van €15 help je een kind aan een mooi schoencadeau, uiteraard vergezeld door een chocoladeletter. Ook kun je helpen door (zo goed als nieuw) speelgoed te doneren of door gezellig een middag te helpen met inpakken!

Meer informatie

 

 

 

Bron: Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *