6x een alternatieve Valentijn

Tessa van den Bongaardt evenementen, ontdekken, yongsters Leave a Comment

Hate it or love it, overmorgen is het weer ❤️Valentijnsdag❤️ Of je nu met je vader, collega of kat er op uit gaat: op de dag van de ultieme commercialisering van de liefde biedt Yongsters liefdevolle en last-minute alternatieven! 

Lovebirds, verzamelt u! 🕊
Ben je student? Op doordeweekse dagen kost de toegang tot Artis je slechts €4 (in plaats van €25), en laat Valentijnsdag 2019 nou nét op een donderdag vallen! Je vergapen aan bronstige lama’s, romantische zeepaardjes, hartenbeesten, of lovebirds, dat zit wel snor!

Meer voor de dierenliefhebber
Ook kittens zijn cute, maar jaarlijks worden er honderden ongewenste kattenbaby’s geboren in Amsterdam 😿. De Poezenboot wil uit pure kattenliefde voorkomen dat het aantal katten zonder toekomst blijft groeien, en organiseert daarom een sterilisatie/castratie-actie. Ben je student, heb je een Stadspas en/of uitkering? Dan kun je met hoge korting je kat laten steriliseren of castreren! Via het Facebook event vind je meer informatie, en hier vind je andere vacatures voor dierenliefhebbers.

Geef mij maar Amsterdam… ❌❌❌
Wandelen langs de Valentijnkade, en dan via Duifjessteeg en de Hartenstraat eindigen op de Rozengracht? Of: laat je door een rondvaartboot afzetten aan het Oosterdok, wandel het NEMO op, en kus op het dak bij een adembenemend uitzicht. Who needs Paris, anyway? 

Romantisch dineren in de Volkskeuken
Romantisch dineren kost bakken met geld, tenzij… Ga eens eten in een Volkskeuken, geheel draaiend op vrijwilligers! Er is bijvoorbeeld Joe’s Garage in Oost, en de Peper in West, of MKZ in Zuid! Voor slechts een paar euro heb je en meergangen -meestal vega(n)- maaltijd. Jij doet de afwas, je date droogt af, en Cupido schiet pijlen 💘. Ook bij het volledig door studenten gerunde restaurant ‘Skek krijg je 25% korting op de menukaart op vertoon van je studentenkaart.

Een ode brengen
Durf je zelf niet te zeggen wat je voor je geheime liefde voelt? Of wil je je goede vriendin vandaag in het zonnetje zetten? Maak dan een afspeellijst aan in Spotify! Op basis van je luistergedrag en nummers die je aan de afspeellijst toevoegt, komt Spotify met nieuwe suggesties. Kies een toepasselijke (eventueel suggestieve) afbeelding, titel en beschrijving, zet de lijst op Openbaar, en deel ‘m met je (geheime) liefje. Niet zo’n tech talent? Spotify zet het zelf nog op een rijtje.

Roses really smell like… 🌿
Planten zijn helemaal hip, maar rozen zijn dan weer totes passé. Daarom: geef je liefje een stekje van jouw kamerplant, die hij/zij als liefdesbaby mag grootbrengen! De megapopulaire Monstera stekken doe je bijvoorbeeld zo, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met avocadopitten of gemberwortel!
——-

Geïnspireerd om mee te helpen aan een liever Amsterdam? Check snel de Vacaturebank van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *