Op weg naar een bewustere samenleving dankzij het Rode Kruis

Jessica Gemmel geven, nieuws, ontdekken, politiek, samenleving, studenten, toekomst, Uncategorized, yongsters Leave a Comment

Rode Kruis

Het is een organisatie die net iets verder gaat dan andere, letterlijk en figuurlijk. Een organisatie die altijd voor je klaar staat en het beste voor jou wil. Het is gericht op het geven van de beste zorg, waar jij ook mag zijn. Tevens is het een organisatie die te vinden is op zowel nationaal als internationaal niveau, wat betekent dat de organisatie ook betrokken is bij activiteiten in jouw buurt! Zoals festivals, speciale evenementen en warme zomerse avondvierdaagse. Zij zijn er ook bij minder leuke gebeurtenissen, zoals grote ongelukken en bij gaslekken in de wijk. Er is geen organisatie zo uniek als het Rode Kruis. Daarnaast behoort het tot één van de oudste hulporganisaties van de wereld, want hij is al meer dan 150 jaar actief. Dit is best bijzonder en daarom even wat aandacht voor deze exceptionele organisatie!

Vrijwilligers 

De vrijwilliger is een belangrijke spil voor de hulpverleningsorganisatie. Bij het werken aan een gezondere en veiligere toekomst zijn studenten populair bij het Rode Kruis. Jongeren zijn de toekomst en met de kennis van jongeren kan een heleboel bereikt worden op het gebied van zelfbewustzijn en op het gebied van gezondheid en preventie.

Studenten en de organisatie

Speciaal voor studenten bestaat De Rode Kruis Studentendesk, dat uit verschillende commissies bestaat in verschillende steden. Elke stad heeft zijn Studentendesk, dus ook bij jou in de buurt is er een desk aanwezig. De studenten bij de Desk zijn cruciaal voor de organisatie, want zij zorgen voor meer bewustzijn over een heleboel onderwerpen die voor studenten relevant zijn. Daarnaast vergroten zij het bewustzijn door het organiseren van workshops en activiteiten. Maar ook door flyeren, fondsenwerving en voorlichtingen. Daarbij is een belangrijk doel voor de desk: zelfredzaamheid. Dit houdt in dat jij op belangrijke momenten jezelf weet te redden als dat echt nodig is. Door middel van verschillende activiteiten en evenementen probeert de Studentendesk dit doel te bereiken.

Betekenis

Als vrijwilliger van de Studentendesk bij het Rode Kruis krijgen jongeren de kans om alles rondom de doelen van het Rode Kruis te realiseren. Binnen de organisatie krijgen studenten de mogelijkheid om zich op verschillende terreinen te ontwikkelen. Zoals de verantwoordelijkheid over de fondsenwerving, het organiseren van activiteiten, en het inplannen van vergaderingen. Dit kan een mooie toevoeging zijn op je cv en je krijgt de kans om ECHT iets te betekenen voor jongeren.

Boodschap

Door als vrijwilliger deel te nemen aan de Studentendesk in jouw stad, kunnen er meer mensen geworven worden en kan de organisatie enorm groeien. Door meer jongeren en meer gecreëerde belangstelling kan de desk meer bereiken bij de jonge generatie. Doordat activiteiten zoals workshops georganiseerd worden door en vóór jongeren, wordt er een informele sfeer gecreëerd die minder leuke onderwerpen toegankelijk maken. Het is vrijwilligerswerk waar je ECHT de kans krijgt om iets te doen. Op deze wijze kan jij een grote bijdrage leveren aan de kennis van onderwerpen rondom gezondheid in de samenleving.  Zo kan het Rode Kruis ervoor zorgen dat de samenleving uiteindelijk zelfbewust en zelfredzaam is, en zo werken we naar een gezonder en bewuster Nederland!

(Bron: Christopher Fernando, penningmeester Rode Kruis Studentendesk Den Haag; Rode Kruis website)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *