Onvergetelijke Valentijnsdate voor jongeren en ouderen

Tessa van Houtrijve geven, nieuws, samenleving, Uncategorized, yongsters 1 Comment

Zaterdag stond ontmoetingscentrum De Nieuwe Poort vol met rozen en hartjesballonnen voor het jaarlijkse Valentijnsevenement. Young professionals namen ouderen mee op date.
Foto’s door Fred Ernst

“We Are Family”, knalt door de speakers t1fe17883-fredernst-30cm-1erwijl ruim honderd jongeren opgetogen de trap oplopen van ontmoetingscentrum De Nieuwe Poort aan de Zuidas. Boven wachten nog eens honderd ouderen in spanning af op een ontmoeting met hun “date” . Het is de negende editie van deze speciale Valentijnsdag, waarbij young professionals en senioren samen een dagje op pad gaan onder de noemer ‘Voor je het weet, heb je een date’. Jongeren krijgen de kans om even te ontsnappen uit hun vaak drukke, snelle bestaan terwijl ouderen er juist wat reuring voor terugkrijgen. Ook is het een mooi moment voor jongeren en ouderen, twee doorgaans vrij gescheiden groepen, om met elkaar in contact te komen.

De ouderen zitten, de jongeren staan. Op het podium dominee-ondernemer en oprichter van De Nieuwe Poort, Ruben van Zwieten. Achter hem staan twee keer drie stoelen, gescheiden door een kamerscherm. Het is tijd voorhet grote matchingspel. Drie oudere dames mogen zich gelukkig prijzen en worden uit het publiek gehaald om plaats te nemen aan de linkerkant. “Wat zoekt u in een man?” vraagt Van Zwieten aan één van de deelneemsters. “Heb je even?!” roept ze jolig. Terwijl de dames hun ogen dichtdoen, gaat Van Zwieten op zoek naar “jonge, afgetrainde, intelligente en voor hun leeftijd veel te rijke yuppen” die aan de andere kant mogen plaatsnemen. De heren, alle drie goed gekleed en goed gemutst, worden stevig ondervraagd, zodat de dames straks een weloverwogen keuze kunnen maken. Van Zwieten praat het hele gebeuren aan elkaar als een geboren matchmaker. “Meer een entertainer dan een dominee,” merkt één van de jongeren in de zaal op.

Als de dames ieder hun Valentijnsprins hebben gekozen, wordt het kamerscherm weggehaald. Drie hartelijke zoenen en gelach; de deelnemers hebben er zin in. Vervolgens worden nog drie mannelijke senioren aan drie jonge vrouwen gekoppeld. De overige deelnemers zoeken elkaar zelf op, buiten de spotlight. Omdat er dit jaar voor het eerst meer jongeren dan ouderen aanwezig zijn, hebben een paar lucky senioren zelfs twee dates. Tijd om op pad te gaan. Naar de Heineken Experience, het Amsterdam Museum of een rondvaart: de Nieuwe Poort heeft een scala aan uitjes georganiseerd. “Zo makkelijk heb ik nog nooit een date geregeld!” grapt een jongen tegen zijn bejaarde metgezel, die er hard om moet lachen. Ook al is Valentijnsdag officieel pas de veertiende, de eerste honderd geslaagde Valentijnsdates zijn van start gegaan!

groepsfoto-valentijn-2017-2

Comments 1

  1. Het was super! Als ik later 100 ben zal ik vast nog weten dat er iets was met datings, dominee, Heineken bier en een As ergens in Zuid… Onvergetelijk dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *