Make the last month count: de leukste evenementen in december!

Jessica Gemmel evenementen, nieuws, samenleving, studenten, Uncategorized, yongsters Leave a Comment

Het einde van het jaar is nu dan echt in zicht. We treden een gezellige feestmaand in, waarin de stad een boel activiteiten op de planning heeft staan. Hierdoor kan jij de laatste dagen van het jaar vullen met de leukste activiteiten en evenementen. Gezelligheid staat centraal in deze maand, dit is dan precies wat de volgende activiteiten bieden. 

Wat: Event Build your skills better the world.
Waar: De Pits, IJsbaanpad 9-11, Amsterdam.
Wanneer: 3 december van 18:15 tot 20:30

Altijd al iets goeds willen doen voor een ander zonder tegenprestatie, maar weet je nog niet precies hoe? Dan is dit event precies voor jou. Op 3 december kom je erachter of vrijwilligerswerk iets voor jou is en wat het precies inhoudt. Op deze dag zullen diverse sprekers en andere vrijwilligers aanwezig zijn om jou concrete informatie te geven over vrijwilligerswerk. Ook delen zij hun ervaring in de vrijwilligersbranche. Kortom, een unieke kans om je te verdiepen in vrijwilligerswerk. Deelnemen is geheel gratis. Aanmelden voor dit toffe event kan hier.

Wat: Nationale vrijwilligersdag
Waar: Nederland
Wanneer: 7 december

7 december is het moment dat alle vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. De inzet gedurende het hele jaar wordt beloond op deze mooie dag. In Amsterdam vinden er verschillende acties plaats die in het teken staan van deze speciale dag. Zo kun je gratis schaatsen als je vrijwilliger bent op het Museumplein en kom je in aanmerking voor een vrijkaartje voor het stedelijk museum. Voor alle activiteiten op deze dag kan je hier een kijkje nemen.

Wat: Who’s Right Festival
Waar: Podium Mozaïek, 191 Bos en Lommerweg
Wanneer: 10 december van 18:00 tot 23:00

Een bijzonder festival waar (mensenrechten)activisten zich verzamelen om te vertellen over hun werkzaamheden. Zo is er de mogelijkheid om te discussiëren over wat er goed en slecht gaat in de maatschappij om zo tot oplossingen te komen. Activisten geven antwoord op vragen en jij krijgt de gelegenheid om jou mening te uiten. Ook is het mogelijk om te speeddaten met activisten en krijg je interessante documentaires te zien over het werk dat zij doen. Entree is geheel gratis en aanmelden kan hier.

Wat: Amsterdam Light Parade by Bikes
Waar: Westerpark
Wanneer: 16 december 15:30 tot 19:00

Een cool evenement waar deelnemers hun eigen mogen versieren met kleurrijke lichtjes en daarna de kans krijgen om ermee te pronken in het Westerpark. Deelnemers maken een kunstwerk van licht van hun fiets en kunnen uiteindelijk een prijs winnen. Deelnemen is geheel gratis, mits je een gepimpte fiets levert. Wil je mee doen ? Aanmelden kan hier.

Wat: Amsterdamshe kerstmarkt
Waar: Kromhouthal
Wanneer: 22 december van 15:00-01:00 en 23 december van 12:00-01:00

Eind december staat volledig in het teken van kerst en om hier nog de laatste voorbereidingen voor te treffen, biedt de Kromhouthal een kerstmarkt aan, speciaal voor alle kerst liefhebbers. Heel leuk als je nog zin hebt om de laatste cadeautjes te kopen of niet genoeg krijgt van deze mooie maand. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om er heerlijke warme chocomelk drinken en ondertussen keihard mee te zingen met de kerstliedjes. Tijdens de kerstmarkt is er ook plaats voor duurzaamheid zoals WILD, zij gebruiken afgedankt fruit voor heerlijke wijnen. Een duurzame kerst dus. Toegang is geheel gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *