Light before the festive season: de leukste evenementen in november!

Jessica Gemmel evenementen, nieuws, ontdekken, samenleving, studenten, Uncategorized, yongsters Leave a Comment

De dagen worden iets kouder, maar de activiteiten worden zeker niet minder. November is een mooie maand die als inleiding dient voor de feestdagen. Daarom zijn er heel wat leuke evenementen  in november die de feestgevoelens een beetje kunnen opwekken. De volgende events geven jou zeker weten een pre-feestseizoen gevoel!

 

Wat: Museumnacht

Waar: Musea in Amsterdam

Wanneer: zaterdag 3 november

Tijd: 19:00 – 02:00

Zaterdag 3 november kunnen kunst- en cultuurliefhebbers de hele avond genieten van diverse musea. Te denken valt aan schrijvershuizen, kunstmusea, enzovoort. Dit jaar is de 19e keer dat musea te bezoeken zullen zijn op een ongewoon tijdstip. Meer dan 50 deelnemende musea hebben een speciaal programma samengesteld, dus de nacht zit vol met interessante kunst voor iedereen. Een kaartje voor deze nacht kost €19,95 en is makkelijk te bestellen via https://museumnacht.amsterdam/info/.

 

Wat: Turn on the lights

Waar: Dam 1, Amsterdam

Wanneer: 15 november

Tijd: 18:30 – 19:30

Elk jaar opent de Bijenkorf het feestseizoen met Turn on the Lights. Dit is het jaarlijkse evenement waar de feestelijke lichtjes van de grote winkel voor het eerst ontstoken zullen worden, waarna je als gast kunt genieten van leuke koopjes in de winkel. Handig als je alvast cadeaus wilt kopen voor de feestdagen! De opening – dat bestaat uit een spectaculaire show – De opening – die uit een spectaculaire vuurwerkshow bestaat – duurt een uur en is geheel gratis bij te wonen.

 

Wat: Sinterklaas intocht

Waar: Route van Scheepvaartmuseum naar de Dam

Wanneer: 18 november

Tijd: 10:00 – 15:15

18 november trekt Sinterklaas de stad binnen. Zo kan je tijdens deze intocht jezelf weer even onderdompelen in het kind-zijn en de goede Sint in de stad verwelkomen. De tocht loopt vanaf het Scheepvaartmuseum naar de Dam, en tussendoor kan je nog eens lekker genieten van het strooigoed dat de pieten met zich meebrengen. Aanmelden als vrijwilliger is helaas niet meer mogelijk, maar enthousiastelingen kunnen zich vanaf september 2019 aanmelden via www.sintinamsterdam.nl

 

Wat: 2-daagse sneakerworkshop

Waar: Amsterdam

Wanneer: 23 november 2018 en 24 november 2018

Deze leuke 2-daagse workshop geeft je de kans om selfmade sneakers te creëren van leer. Een leuk idee als je nog een cadeautje aan jezelf verschuldigd bent of als je die sneakerfreak bent die vindt dat het tijd is voor een exclusief exemplaar. Aanmelden kan via de site www.jouwstouteschoenen.nl

 

Wat: Amsterdam Light Festival

Waar: Amsterdam

Wanneer:  29 november 2018 tot 20 januari 2019

Langzamerhand zullen er steeds meer lichtjes te zien zijn op straat voor het feestseizoen, en ook het Amsterdam Light Festival draagt bij aan het feestgevoel in Amsterdam. Elk jaar is de stad versierd met sprankelende kunstwerken waarbij licht een grote rol bij speelt. Het festival weet kunst en licht goed samen te brengen tot een prachtige lichtshow op verschillende plekken in het centrum. Er worden tours aangeboden met rondvaartboten maar ook te voet is er een kleurrijke tour te beleven. Meedoen als vrijwilliger kan nog via https://amsterdamlightfestival.com/nl/vrijwilligers. Zo kan je nog eens extra genieten van het sprankelende seizoen dat eraan komt.

 

Wat: IJsbaan Museumplein

Waar: Amsterdam, Museumplein

Wanneer: 17 november 2018 tot 9 februari 2019

Ice Amsterdam is dit jaar weer terug met zijn welbekende schaatsbaan op het Museumplein. Voor de schaatsliefhebber een goed moment om de schaatsen uit de kast te pakken en heerlijk een paar rondjes te schaatsen op het Museumplein. Een betere start van het winterseizoen in Amsterdam bestaat er bijna niet. Een kaartje kost online (exclusief schaatsen)  €5,- en is te koop via https://iceamsterdam.nl/nl/praktische-informatie/. Laat de winter maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *