De stad zien vanaf een gebouw en de kracht van een vrouw: De leukste evenementen in maart!

Jessica Gemmel evenementen, geven, ontdekken, samenleving, studenten, Uncategorized, wonen, yongsters Leave a Comment

De maand maart, die dient als het begint van een prachtig lenteseizoen. Ook deze maand zit vol met leuke dingen en verrassende evenementen.  Van de Nationale Vrijwilligersdag tot het gratis plukken van de eerste bloemen van de lente.  De volgende festiviteiten geven een idee van wat deze leuke maand kan bieden.

Wat: Internationale Vrouwendag

Waar: wereldwijd

Wanneer: 8 maart

Een moeder, een zus, een dochter, een tante, een juf; de vrouw wordt op deze speciale dag in het beginnende lente zonnetje gezet. Het is de dag van de vrouw, wat dit een mooie gelegenheid maakt om iets te doen voor een speciale vrouw in jouw omgeving. Rondom deze dag worden er verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals New Femininity Talks waar vrouwelijkheid anno 2019 wordt besproken in de Melkweg. Hier vind je info over het onderwerp.

Ook vindt het event Skin Deep plaats. Dit is een avond waarop vrouwen van verschillende etniciteit praten over hun positie binnen de maatschappij. Kortom: een maatschappelijk debat dat relevant is voor de moderne vrouw. Dit event is op 12 maart. Hier kan je je kaartje bestellen voor dit interessante debat!

Wat: Tulpen plukken in de Zonnebloemenpluktuin.

Waar: Amstelveen

Wanneer: 15 maart

Met de allereerste lentekriebels die deze maand beginnen, horen ook lentebloemen! In Amstelveen kan je prachtige tulpen plukken vanaf 15 maart, geheel gratis. De tulpen mag je met de bol meenemen naar huis om daar je eigen tulpentuin te beginnen. Een betere en kleurrijkere manier om het begin van de lente te vieren, is er bijna niet. Verder krijg je op de Zonnebloemenpluktuin ook de gelegenheid om na het plukken, van een lekker kopje koffie en appeltaart te genieten. Interesse om het lenteseizoen op een geschikte manier te beginnen? Neem dan een hier een kijkje voor informatie over deze dag.

Wat: NL doet

Waar: Nationaal

Wanneer: 15 & 16 maart

NL doet is een jaarlijks evenement waar iedereen, ECHT iedereen voor een dag iets kan doen voor een ander. Deze dag is een goede mogelijkheid om jezelf in contact te brengen met vrijwilligerswerk en 1 keer per jaar een ander of een organisatie te helpen. Naast het helpen kom je natuurlijk in aanraking met verschillende organisaties en kom je erachter wat vrijwilligerswerk kan betekenen voor iemand anders. Hoe gaaf is het om mee te doen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland? Amsterdam organiseert dit jaar verschillende activiteiten rondom NL doet, waar ook jij deel van uit kan maken. Zin om je handen uit de mouwen te steken? Neem hier een kijkje voor de (Amsterdamse) vacatures voor NL doet.

Wat: Open Toren Dag

Waar: Amsterdam

Wanneer: 23 maart

Het is weer tijd voor Open Toren Dag. Eén keer per jaar krijg je de kans om Amsterdam vanuit een ander perspectief te bewonderen dan dat je dagelijks op de fiets gewend bent. Kortom: een mooie gelegenheid om de prachtige stad eens te zien vanaf een andere hoogte. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten rondom Open Toren Dag, zoals wedstrijden, rondleidingen en bijzondere wandelingen. Leuk als je zin hebt in wat anders!
Interesse? Informatie kan je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *