Jong, Amsterdams en politiek actief: in gesprek met Caesar (23)

Tessa van den Bongaardt politiek, samenleving, toekomst Leave a Comment

 

In aanloop naar de verkiezingen op 21 maart – morgen! – spreekt Yongsters verschillende politiek actieve jongeren in de stad. Caesar Bast (23) staat als negende op de kieslijst van de Amsterdamse PvdA-fractie. Hij studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn favoriete buurt is de Marnixbuurt, waar hij ook opgegroeid is. Caesar vindt het belangrijkste issue deze verkiezingen de toekomst van jonge Amsterdammers in de stad.

Hoi Caesar, wat doe je precies?
Op dit moment vul ik mijn leven vooral met het campagne voeren voor de PvdA en ga ik er vol voor om namens de sociaal-democratie in de raad te komen van deze mooie stad. Maar in het ‘dagelijks’ leven studeer ik recht aan de UvA; hiervoor heb ik al een bachelor politicologie afgerond. Daarnaast is boksen een fijne uitlaatklep voor mij om te focussen en te concentreren. Verder heb ik een diepe en hartstochtelijk liefde voor Spa rood (met citroen).”

“Wanneer ik kijk naar mijn vrienden doet hij mij verdriet dat deze mooie mensen geen woning kunnen krijgen.”

Caesar Bast (23)

Wat drijft jou om je politiek in te zetten?
De toekomst van de jongeren in Amsterdam is mijn voornaamste drijfveer om actief te worden. Deze drijfveer is eigenlijk niet iets nieuws of van recentelijk; ik houd me er namelijk al een paar jaar mee bezig. De afgelopen vier jaar zat ik in de JS, de jongerenorganisatie van de PvdA, waarvan twee jaar als voorzitter. Daarnaast was ik vorig jaar voorzitter van de Nationale Jeugdraad. Als ik nu kijk naar de toekomst van de Amsterdamse jongeren dan is het vooral in de woningmarkt slecht gesteld. Wanneer ik kijk naar mijn vrienden, dan doet hij mij verdriet dat deze mooie mensen geen woning kunnen krijgen en beste lezers: dat is een politieke keuze. Daarom ga ik mij in de gemeenteraad inzetten voor meer studentenwoningen en woningen voor starters, maar bovenal een stad waar ook mensen zonder dikke portemonnee een thuis kunnen hebben.”

Op wat voor een Amsterdam hoop je?
Mijn Amsterdam van de toekomst begint met een toekomst in Amsterdam. Ik wil dat Amsterdam weer een plek wordt waar de jonge Amsterdammers een toekomst kunnen opbouwen. Op dit moment is dat niet meer mogelijk voor de toekomstig afgestudeerde student hier, iets wat desastreus is voor de onze stad. Ook ik wil straks niet de stad moeten verlaten, ik wil nog een poosje Amsterdammer blijven.”

 


Op 21 maart zijn de verkiezingen voor de Amsterdamse gemeenteraad, stadsdeelcommissies én het referendum over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten 2017 (beter bekend als de Sleepwet). Alle informatie vind je op de site van de Gemeente. De kandidatenlijsten kun je hier bekijken.

Weet je nog niet wat je gaat stemmen? De Kieswijzer, Stemwijzer en Mijn Stem kunnen je helpen met het bepalen van je stem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *