Van Franse hiphop tot een Turkse storybrunch: de leukste evenementen in november!

Tessa van Houtrijve evenementen, festival, ontdekken, yongsters Leave a Comment

 

Ook in november is er genoeg te doen in de stad. Yongsters zet de leukste evenementen voor je op een rijtje!

Wat: Story Telling Festival
Waar:
Verspreid over de stad
Wanneer: 
1 t/m 5 november

Tientallen verhalenvertellers trekken de stad door om de kunst van het verhalen vertellen door te geven. Naast activiteiten met een meer traditionele opzet in verschillende theaters zijn er ook interactieve vormen van storytelling. Zo kun je meedoen aan het 360-verhalen-spel of je aanmelden voor één van de vele workshops van verschillende artiesten. Daarnaast hebben ze bij het Story Telling Festival begrepen dat heerlijk eten terwijl je luistert naar prachtige, ontroerende of grappige verhalen een topcombo is. Je kunt bijvoorbeeld op zondag naar de Turkse Storybrunch in Podium Mozaïek, waar het eten Turks is en de verhalen internationaal. Ook kun je zaterdag in de Meervaart terecht voor een Maal met een Verhaal voor een Marokkaanse maaltijd voor een goede prijs en de verhalen van studenten van de – jawel – Vertelacademie.

Wat: 90s French Hip Hop Party
Waar:
OT301
Wanneer:
3 november

Kun jij het oeuvre van artiesten als Don Gynéco, IAM en Lady Laistee uit je hoofd meerappen? Of wil je juist eens iets nieuws proberen? In OT301 vindt vrijdag 3 november de volgende editie van hun fameuze French Hip Hip Party plaats. Vanaf 23:00 ben je welkom voor Franse hiphopdeuntjes uit de jaren ’90 en ’00. À bientôt!

Wat: Museumnacht
Waar:
Verspreid over de stad
Wanneer: 
4 november

Ja, een inkopper, maar dit hoogtepunt kan niet in dit lijstje ontbreken: Museumnacht! Niet alleen openen alle musea in Amsterdam hun deuren tot diep in de nacht, maar er worden ook nog eens talloze bijzondere activiteiten georganiseerd. De mogelijkheden zijn oneindig. Dans op Afrikaanse house in het Tropenmuseum, ontdek jou vis-persona in het aquarium van Artis, eet een paddoburger in de Hortus, doe een rondleiding in de oude Bijlmer Bajes of laat van je nagels een kunstwerk maken bij iNails. Kunst kopen? Ga naar het majestueuze Huize Frankendael, waar de tentoongestelde kunst naar de “hoogste” bieder gaat. Gitaarlessen, een ontbijtje op bed of een serenade: je mag alles bieden behalve geld. Zie je door de bomen het bos niet meer? Op de site en Museumancht-app kun je met de tool Mijn Nacht jouw Museumnacht plannen zonder hoofdpijn. Tickets vind je hier.

 

Wat: Turn on the Lights
Waar:
Dam
Wanneer:
16 november

Wel zin in wat spektakel maar geen geld voor theater- of festivaltickets? Kom dan op donderdagavond 16 november naar de Dam voor Turn on the Lights. Goed, het hele gebeure wordt georganiseerd door de Bijenkorf met ongetwijfeld commerciële motieven, maar het belooft weer een show van jewelste te worden. Het Spaanse theatergezelschap Grupo Puja zet een performance waar acrobatiek, licht en muziek centraal staan. Daarna volgt een vuurwerkshow om uiteindelijk af te sluiten met het ontsteken van de 600.000 (!) lampjes die aan de gevel van de Bijenkorf prijken.

Wat: Moderne Hippie Markt
Waar:
Amsterdam Roest
Wanneer:
19 november

In november worden de loodsen van Roest weer omgetoverd tot een walhalla van bohemian spulletjes en hippievibes. Je kunt er terecht voor handgemaakte sieraden, eerlijke chocola en organische zeep. Geitenwollensokken met een hip sausje dus! Perfect voor eerlijke, duurzame en vintage cadeautjes voor de feestdagen.

Wat: International Documentary Festival Amsterdam
Waar:
Verschillende bioscopen in de stad
Wanneer:
15-26 november

Vanaf 15 november is het weer tijd voor IDFA, het documentaire festival voor onafhankelijke documentaires van over de hele wereld. Zoals ieder jaar zijn er enkele focusprogramma’s, waarbij IDFA door een selectie te maken van films, debatten documentaires inzicht biedt in een bepaald thema. Eén van de focusprogramma’s van dit jaar is Shitfting Perspectives: the Arab World. Met dit programma wil IDFA een tegenhanger bieden voor de Westerse beeldvorming van het Midden-Oosten door makers uit de regio zelf te laten spreken via hun films én nagesprekken op verschillende locaties in Amsterdam. De voorverkoop start 6 november! Ben je van plan veel films te bezoeken? Overweeg dan een voordeelpas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *