Een festivalvrijwilliger met passie

Redactie Yongsters evenementen, festival, geven, ontdekken, samenleving Leave a Comment

Ilona Roesli: Een festivalvrijwilliger bij het Over het IJ Festival met passie voor schrijven en ook voor theater. Ilona is onlangs gestopt met haar studie Engelse taal en cultuur is op dit moment een freelance schrijver.

”Een bepaalde drang en passie,” vertelt ze. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat ze is begonnen met het vrijwilligerswerk wat ze nu doet. Ook vindt ze het fijn iets te kunnen en mogen terugdoen voor de kunstsector.

Waarom vrijwilligerswerk?

Ilona is begonnen met vrijwilligerswerk op haar achttiende bij poppodia en andere festivals. Ze is bij het Over het IJ Festival terecht gekomen doordat ze daar eerst als bezoeker kwam. Het jaarlijks terugkerende theaterfestival in Amsterdam Noord is een van de grootste van het land, met tientallen voorstellingen en optredens. Ilona vond het festival steeds leuker en besloot daar te gaan werken. Ze heeft het erg naar haar zin. Het mooiste wat ze heeft gemerkt is dat het een heel kleinschalig festival is en ze voelt zich serieus genomen in wat ze doet. Ze heeft geleerd verantwoordelijk te zijn, mensen aan te sturen en leiding te geven. Er valt dus zeker wat te leren als je dit soort werk doet.

Wat het voor Ilona zelf oplevert zijn de gratis voorstellingen (wat natuurlijk heel leuk is), het enthousiasme wat ze meekrijgt van alles en iedereen en het ontwikkelen van het sociaal contact.

Als je geen vrijwilligerswerk zou doen dan..?

Dat is iets om over na te denken. “Uiteindelijk denk ik dat ik het leuk zou vinden om voor tijdschriften te mOverhetIJ Festival 2014 - © Saris & den Engelsmanogen schrijven in de richting van onderzoekende journalistiek,” vertelt Ilona. Buiten vrijwilligerswerk en schrijven vindt ze soms even lekker wandelen ook leuk om te doen. Even genieten van de buitenlucht mag zo nu en dan ook wel.

Ilona is zeer tevreden met wat ze doet en heeft er plezier in. Ze kan op haar eigen manier meehelpen en iets terugdoen voor de samenleving.

Het Over het IJ Festival duurt van 14 t/m 23 juli. Klik hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *