De redactie

Foto: Danielle Drenthen

Tessa van Houtrijve

Hoofdredacteur – 22 jaar – Student politicologie en rechten
In Amsterdam zijn duizenden vrijwilligers actief op ontelbare manieren. Ik denk dat vrijwilligerswerk ook jongeren veel kansen biedt om zich te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Met Yongsters hopen we te kunnen laten zien hoe leuk en divers vrijwilligers werk kan zijn – van het redden van zwerfkatten tot het organiseren van een festival. Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven over alles wat Amsterdam te bieden heeft!

Arancha van Zee

Redacteur – 17 jaar – Student mediaredactie
Ik vind het leuk om verhalen en liedjes te schrijven – dat doe ik al sinds de basisschool. Ook speel ik graag gitaar. Door dit vrijwilligerswerk doe ik relevante ervaring op die aansluit bij mij studie en daarna in het ‘echte’ werkveld. Ik zie steeds meer in dat, als je echt iets wilt bereiken in het leven, je hard moet werken en nooit moet opgeven. Anders gaat het niet lukken.

Foto: Danielle Drenthen
Foto: Danielle Drenthen

Karima Aissaoui

Redacteur – 24 jaar – Afgestudeerd in Communicatiewetenschappen en Marketing en werkzaam als Marketeer
Ik doe al een tijdje vrijwilligerswerk in de cultuursector en daarbij ontdekte ik dat ik mij het meest voldaan voel wanneer ik iets doe voor een ander, zonder hier iets voor terug te verwachten. Ik heb mij aangesloten bij Yongsters omdat ik geloof dat vrijwilligerswerk voor voldoening en verbinding kan zorgen onder zowel ouderen als jongeren. Hiernaast hou ik van tekenen/schilderen, muziek en experimenteren op modegebied.

Tessa van den Bongaardt

Redacteur – 22 jaar – student politicologie
Mijn huidige tussenjaar vul ik onder andere met verre reizen maken en vrijwilligerswerk doen. Zo heb ik op verschillende buitenlandse boerderijen geholpen en ben ik Taalcoach van een vluchteling. Ik vind het fijn om mijzelf in te zetten voor een betere wereld, en daarnaast zijn deze ervaringen heel leerzaam. Met het schrijven voor Yongsters wil ik dit aan zoveel mogelijk mensen bekend maken, zodat we samen Amsterdam (en haar verre omstreken!) tot een lievere plek kunnen maken. Verder word ik blij van koken, documentaires kijken en mijn vrienden -of een combinatie van die drie.

Foto: privébezit Tessa
Foto: Privécollectie Liza

Liza de Groot

Redacteur – 18 jaar – Middelbare scholier
Om mij heen merkte ik dat veel jongeren best vrijwilligerswerk zouden willen doen, maar niet goed weten wat. Ik hoop dat ik kan laten zien wat er allemaal mogelijk is en hoe waardevol vrijwilligerswerk is. Omdat ik het leuk vind om behalve uren Netflix te kijken en uit te gaan met vriendinnen ook stukjes te schrijven, zet ik me met veel plezier in voor Yongsters.

Geke van der Voort

Redacteur – 22 jaar – student communicatiewetenschap

Een tussenjaar leek me het ideale moment om te starten met vrijwilligerswerk. Ik heb drie ‘baantjes’ als vrijwilliger, waaronder deze als redacteur bij Yongsters. Daarnaast kook ik soep met ouderen en help ik mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal en computers met solliciteren. Door vrijwilligerswerk doe je veel nieuwe ervaring op en ontmoet je een heleboel interessante mensen die je blik op de wereld veranderen. Via Yongsters wil ik graag mijn enthousiasme delen en zo ook anderen laten zien hoe leuk en waardevol vrijwilligerswerk kan zijn. Naast koken met ouderen, experimenteer ik zelf ook graag in de keuken en houd ik van Netflixmarathons, fietsen door Amsterdam en katten knuffelen.

Foto: privébezit Geke
Foto: Valerie Delsman

Valerie Delsman

Vormgeving en Fotografie  – 25 jaar – creatief vormgever bij Marqt
Ik vind het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen omdat ik iets kan betekenen voor een ander en tegelijkertijd mijn visie kan verbreden. Zo doe ik regelmatig boodschapjes voor een vrouw die hier niet meer toe in staat is. Voor mij is dit iets heel kleins, maar voor haar heeft dat een hele waardevolle betekenis. Daarnaast kan ik bij Yongsters mijn creativiteit kwijt en vind ik het te gek dat je als groep iets kan neerzetten voor een goed doel. Verder word ik vrolijk van foto exposities, lifestyle magazines, krentenbollen met kaas, Joris Showroom, een goeie cappuccino in de zon, zingen op de fiets en zo nog veeeel meer…

Thymo Rijneveld

Vormgeving – 20 jaar – studeert grafisch vormgeving 

Foto:

Giomar Vrolijk

PR & Marketing – 21 jaar – toegepaste Psychologie

Foto: Valerie Delsman